Doorgaan naar hoofdcontent

Brie- en kastanjechampignonstaart

Dit recept had ik al enige tijd geleden van een Engelse website afgehaald met het idee dat als we spinazie in de tuin zouden hebben, ik dan deze taart zou maken.
Nou spinazie hadden we, maar toen dacht ik niet aan dit recept. Dus gewoon maar spinazie gekocht en alsnog deze heerlijke taart gemaakt.

25 gr boter
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 takje rozemarijn, naaldjes geplukt en fijngesneden
400 gr spinazie
200 gr brie, in dunne plakken
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei, losgeklopt

Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignons 2 -3 minuten op hoog vuur.
Zet het vuur lager, voeg de knoflook en rozemarijn toe, peper en zout en bak alles nog 2 minuutjes.

Doe de spinazie in een vergiet en giet er een ketel kokend water over zodat de blaadjes slinken.
Spoel af met koud water en knijp er zoveel mogelijk water uit.

Rol het bladerdeeg uit en verdeel in twee stukken waarvan er een iets groter is dan de andere.
Verdeel de spinazie over de kleinste plak, laat de randen 2 cm rondom vrij.
Doe de champignons op de spinazie en verdeel de plakken brie daar weer over.
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en leg de grote plak bladerdeeg over de vulling.
Vouw de randen om en knijp ze goed samen.
Snijd met een mes voorzichtig vier keer in het bladerdeeg.
Laat 20 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200C.
Bestrijk de taart met de rest van het losgeklopte ei en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.

lekker met een groene salade.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...