Dit recept had ik al enige tijd geleden van een Engelse website afgehaald met het idee dat als we spinazie in de tuin zouden hebben, ik dan deze taart zou maken.
Nou spinazie hadden we, maar toen dacht ik niet aan dit recept. Dus gewoon maar spinazie gekocht en alsnog deze heerlijke taart gemaakt.
25 gr boter
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 takje rozemarijn, naaldjes geplukt en fijngesneden
400 gr spinazie
200 gr brie, in dunne plakken
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignons 2 -3 minuten op hoog vuur.
Zet het vuur lager, voeg de knoflook en rozemarijn toe, peper en zout en bak alles nog 2 minuutjes.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er een ketel kokend water over zodat de blaadjes slinken.
Spoel af met koud water en knijp er zoveel mogelijk water uit.
Rol het bladerdeeg uit en verdeel in twee stukken waarvan er een iets groter is dan de andere.
Verdeel de spinazie over de kleinste plak, laat de randen 2 cm rondom vrij.
Doe de champignons op de spinazie en verdeel de plakken brie daar weer over.
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en leg de grote plak bladerdeeg over de vulling.
Vouw de randen om en knijp ze goed samen.
Snijd met een mes voorzichtig vier keer in het bladerdeeg.
Laat 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Bestrijk de taart met de rest van het losgeklopte ei en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
lekker met een groene salade.
Nou spinazie hadden we, maar toen dacht ik niet aan dit recept. Dus gewoon maar spinazie gekocht en alsnog deze heerlijke taart gemaakt.
25 gr boter
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 takje rozemarijn, naaldjes geplukt en fijngesneden
400 gr spinazie
200 gr brie, in dunne plakken
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignons 2 -3 minuten op hoog vuur.
Zet het vuur lager, voeg de knoflook en rozemarijn toe, peper en zout en bak alles nog 2 minuutjes.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er een ketel kokend water over zodat de blaadjes slinken.
Spoel af met koud water en knijp er zoveel mogelijk water uit.
Rol het bladerdeeg uit en verdeel in twee stukken waarvan er een iets groter is dan de andere.
Verdeel de spinazie over de kleinste plak, laat de randen 2 cm rondom vrij.
Doe de champignons op de spinazie en verdeel de plakken brie daar weer over.
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en leg de grote plak bladerdeeg over de vulling.
Vouw de randen om en knijp ze goed samen.
Snijd met een mes voorzichtig vier keer in het bladerdeeg.
Laat 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Bestrijk de taart met de rest van het losgeklopte ei en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
lekker met een groene salade.
Reacties
Een reactie posten