Zo, dat is nogeens een caloriebom! Past eigenlijk helemaal niet in januari, dan willen we toch meestal slank en licht eten. Maar ja, deze staat ook in de nieuwste Delicious en ik was er toch wel erg benieuwd naar. Onderstaande hoeveelheden zijn precies goed voor een springvormpje van 15 cm. Als je alles verdubbeld heb je een vorm van 24 cm nodig. We namen ieder een kwart, maar omdat het zo machtig is, is dat eigenlijk teveel. De helft daarvan was ook prima geweest.
10 oreo-koekjes (of andere chocoladekoekjes met crèmevulling)
85 gr boter
200 gr pindakaas met stukjes noot
80 gr poedersuiker, gezeefd
100 gr pure chocolade in stukjes
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt 35 gr van de boter en meng door de koekkruimels.
Druk het mengsel tegen de bodem en de rand van een ingevette springvorm en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Meng in een kom de pindakaas met de poedersuiker en bestrijk de taartbodem hiermee.
Smelt de chocolade met de resterende 50 gr boter in een schone kom op een pan met zacht kokend water. (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt)
Roer glad en laat licht afkoelen.
Schenk de chocolade over de pindakaaslaag en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
10 oreo-koekjes (of andere chocoladekoekjes met crèmevulling)
85 gr boter
200 gr pindakaas met stukjes noot
80 gr poedersuiker, gezeefd
100 gr pure chocolade in stukjes
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt 35 gr van de boter en meng door de koekkruimels.
Druk het mengsel tegen de bodem en de rand van een ingevette springvorm en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Meng in een kom de pindakaas met de poedersuiker en bestrijk de taartbodem hiermee.
Smelt de chocolade met de resterende 50 gr boter in een schone kom op een pan met zacht kokend water. (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt)
Roer glad en laat licht afkoelen.
Schenk de chocolade over de pindakaaslaag en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten