zaterdag 12 januari 2013

Pittige kippizza

Vorige week zaterdag hebben we lekkere pizza uit de Delicious gegeten. Vandaag is het weer zaterdag en nemen we gewoon de volgende pizza uit hetzelfde nummer. Heel anders van smaak, maar ook weer erg lekker.

3 el hot ketchup of barbecuesaus
3 tl grove mosterd
60 gr zure room
sap van halve citroen
2 tl olijfolie
2 kipfilets, in plakken van 1 cm
125 ml gezeefde tomaten (passata)
2 el tomatenketchup
2 Libanese platbroden
1 groene paprika, in dunne reepjes
1 groene peper, in dunne ringetjes
80 gr milde blauwe kaas, bijv, gorgonzola dolce of gormas

Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de hot ketchup met de mosterd, zure room, citroensap en olijfolie in een kom.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de marinade in een andere kom en schep de kipreepjes erdoor.
Verhit een koekenpan en bak de kipreepjes in 6 minuten gaar.
Voeg 2 minuten voor het einde van baktijd de paprika en peper toe.
Meng de ketchup met de gezeefde tomaten en verdeel over de platbroden.
Schep het kipmengsel op de broden en verdeel de kaas over de pizza.
Leg de pizza's op bakplaten en bak ze 8 - 10 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Roer 2 el water door de rest van het hot-ketchupmengsel om het los te maken en sprenkel over de pizza's.
Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten