Vanavond moet ik werken, dus neem ik deze salade mee als avondeten. De salade is gebasseerd op een recept uit de Delicious van januari.
150 gr gedroogde eiernoedels
2 kipppendijenfilets
scheutje ketjap manis
1/3 komkommer, in dunne reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
halve wortel, in dunne reepjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes
muntblaadjes naar smaak
scheutje limoensap
1 el bruine suiker
2 el oestersaus
2 el sojasaus
Zet de kipfilet in ruim water met een scheut ketjap op middelhoog vuur op.
Breng het bijna aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Neem de kip uit het water en laat afkoelen.
Doe de noedels in het water en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en spoel na met koud water.
Maak een dressing van de oester- en sojasaus, het limoensap en de suiker.
Scheur de kip in kleine stukken en meng met alle overige ingrediënten en de dressing.
150 gr gedroogde eiernoedels
2 kipppendijenfilets
scheutje ketjap manis
1/3 komkommer, in dunne reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
halve wortel, in dunne reepjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes
muntblaadjes naar smaak
scheutje limoensap
1 el bruine suiker
2 el oestersaus
2 el sojasaus
Zet de kipfilet in ruim water met een scheut ketjap op middelhoog vuur op.
Breng het bijna aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Neem de kip uit het water en laat afkoelen.
Doe de noedels in het water en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en spoel na met koud water.
Maak een dressing van de oester- en sojasaus, het limoensap en de suiker.
Scheur de kip in kleine stukken en meng met alle overige ingrediënten en de dressing.
Reacties
Een reactie posten