Doorgaan naar hoofdcontent

Jerkkip met koolsalade

Met het mooie weer van de afgelopen dagen wil je ook wel iets zonnigs op je bord. Dus deze Jamaicaanse kip uit de laatste Delicious kwam als geroepen. Ik heb er nog wel een passende salade bij gezocht, want anders leek het mij een beetje droog. Lekker fris wit biertje erbij en je waant je in de Caribbean!

Kip
2 el olijfolie
2 bosuitjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
1 tl pimentpoeder
1 tl chilivlokken
1 el tijmblaadjes
1 el honing
4 kippendijenfilet
1 limoen
2 maiskolven, bladeren verwijderd

Platbrood
225 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
200 gr Griekse yoghurt
1/2 kleine rode ui, in ringen

Koolsalade
250 gr fijngesneden witte kool
1 groene paprika, in kleine blokjes
2 bosuitjes, in ringetjes
dille naar smaak
1 tl sambal
1/2 el zachte mosterd
1 tl mierikswortel
1 el rode wijnazijn
1 tl karwijzaad
1 el olijfolie
2 el Griekse yoghurt
zout en peper

Snijd met een keukenmachine de olijfolie, bosuitjes, knoflook, gemberwortel, pimentpoeder, chilivlokken, tijm en honing alles tot een fijne massa.
Doe het in een kom en schep de kippendijen erdoor.
Laat minimaal 4 uur en maximaal een nacht in de koelkast marineren.

Meng voor de salade de kool met de paprika en bosuitjes.
Klop van de overige ingrediënten een dressing en schep dit door de salade.
Laat een paar uur intrekken.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril de kippendijen in 30 - 35 minuten gaar.
Schep ze op een schaal, sprenkel het sap van een halve limoen erover en laat 5 minuten rusten.

Maak ondertussen het platbrood.
Kneed het bakmeel met de bakpoeder en yoghurt tot een beetje kleverig deeg.
Vorm er 4 ballen vallen en rol iedere bal uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ovaal.
Druk wat uiringen aan een kant in het deeg.
Bak de ovalen aan elke kant 2 minuten in een grillpan of grote koekenpan gaar.

Kook de maiskolven in 5 minuten beetgaar.
Snijd elke kolf in 6 plakken en rooster ze 2 minuten in een grillpan tot ze lichte schroeiplekjes krijgen.

Serveer het platbrood met de kip, koolsalade en de mais.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...