Een mooi licht voorgerecht, perfect voor de lente. Het recept komt van Simone's Kitchen. De meningen waren wat verdeeld over de hazelnoten. Ik vond die juist lekker, maar manlief twijfelde eraan. Nou ja, probeer zelf maar!
Voor 4 personen:
4 plakjes ontbijtspek of bacon
2 eieren
300 gr kleine groene asperges
30 gr hazelnoten, geroosterd en gehakt
Voor de dressing
3 el hazelnootolie
2 el zonnebloemolie
1 el cider azijn (of appelazijn)
2 tl gladde franse mosterd
Zet de eieren op met koud water en als het water kookt, laat ze dan 4 minuten doorkoken.
Bak de bacon of ontbijtspek in een droge koekenpan bruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier en breek in kleine stukjes.
Kook de asperges in water met zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Klop een dressing van de oliën, de azijn en de mosterd.
Verdeel de asperges over 4 borden.
Snijd de eieren in kwarten en leg op ieder bord 2 stukjes ei.
Strooi wat zwarte peper over de eitjes.
Strooi de hazelnoten en uitgebakken bacon over de asperges.
Druppel er wat dressing over.
Voor 4 personen:
4 plakjes ontbijtspek of bacon
2 eieren
300 gr kleine groene asperges
30 gr hazelnoten, geroosterd en gehakt
Voor de dressing
3 el hazelnootolie
2 el zonnebloemolie
1 el cider azijn (of appelazijn)
2 tl gladde franse mosterd
Zet de eieren op met koud water en als het water kookt, laat ze dan 4 minuten doorkoken.
Bak de bacon of ontbijtspek in een droge koekenpan bruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier en breek in kleine stukjes.
Kook de asperges in water met zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Klop een dressing van de oliën, de azijn en de mosterd.
Verdeel de asperges over 4 borden.
Snijd de eieren in kwarten en leg op ieder bord 2 stukjes ei.
Strooi wat zwarte peper over de eitjes.
Strooi de hazelnoten en uitgebakken bacon over de asperges.
Druppel er wat dressing over.
Reacties
Een reactie posten