donderdag 10 april 2014

Spaghetti arrabbiata

Is dit nou vegetarisch of niet? Ik ken vegetariërs die geen vis eten, maar ik ken er ook een paar die dat wel doen. Ik weet het dus niet, maar in ieder geval zit er geen vlees in deze heerlijke spaghetti. Wel een paar ansjovisjes, die zorgen voor een ietwat zilte smaak, die ik als niet-visliefhebber ook lekker vind.

25 gr pijnboompitten
1 el tijmblaadjes
35 gr vers broodkruim van oud wit brood
rasp van halve citroen
250 gr spaghetti
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngesneden
250 gr kleine pruim- of kerstomaatjes, grote gehalveerd
basilicum
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op laag vuur.
Bak de pijnboompitten met de tijm 1 - 2 minuten.
Neem ze uit de pan.
Verhit nog 3 el olijfolie in dezelfde pan en roerbak het broodkruim 2 - 3 minuten tot het goudbruin en krokant is.
Schep in een kom, voeg de citroenrasp toe, zout en peper en schep de pijnboompitten erdoor.
Nu heb je een kom met pangratto.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en rode peper 5 minuten op laag vuur.
Voeg de ansjovis toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de tomaten erdoor en voeg een scheutje water toe.
Bak de tomaatjes 5 minuten of tot ze zacht zijn.
Giet de pasta af, vang een beetje kookvocht op en doe de pasta terug in de pan.
Schep het tomatenmengsel en basilicum naar smaak erdoor en wat van het kookvocht zodat het smeuïg wordt.
Verdeel de pasta over twee borden en strooi de pangretto en Parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten