Doorgaan naar hoofdcontent

Spaghetti arrabbiata

Is dit nou vegetarisch of niet? Ik ken vegetariërs die geen vis eten, maar ik ken er ook een paar die dat wel doen. Ik weet het dus niet, maar in ieder geval zit er geen vlees in deze heerlijke spaghetti. Wel een paar ansjovisjes, die zorgen voor een ietwat zilte smaak, die ik als niet-visliefhebber ook lekker vind.

25 gr pijnboompitten
1 el tijmblaadjes
35 gr vers broodkruim van oud wit brood
rasp van halve citroen
250 gr spaghetti
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngesneden
250 gr kleine pruim- of kerstomaatjes, grote gehalveerd
basilicum
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op laag vuur.
Bak de pijnboompitten met de tijm 1 - 2 minuten.
Neem ze uit de pan.
Verhit nog 3 el olijfolie in dezelfde pan en roerbak het broodkruim 2 - 3 minuten tot het goudbruin en krokant is.
Schep in een kom, voeg de citroenrasp toe, zout en peper en schep de pijnboompitten erdoor.
Nu heb je een kom met pangratto.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en rode peper 5 minuten op laag vuur.
Voeg de ansjovis toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de tomaten erdoor en voeg een scheutje water toe.
Bak de tomaatjes 5 minuten of tot ze zacht zijn.
Giet de pasta af, vang een beetje kookvocht op en doe de pasta terug in de pan.
Schep het tomatenmengsel en basilicum naar smaak erdoor en wat van het kookvocht zodat het smeuïg wordt.
Verdeel de pasta over twee borden en strooi de pangretto en Parmezaanse kaas over.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.