Een maaltje uit eigen tuin: regenboogworteltjes, aardappels en munt komen uit de moestuin. Het lijkt wel alsof het daarom nog lekkerder smaakt.
Het recept komt uit Hallo Jumbo. Ik heb de bereidingstijden wel een beetje veranderd, want anders was alles wel erg beetgaar.....
4 middelgrote aardappels, schoongeboend
1 bos worteltjes
3 el olijfolie
5 chipolataworstjes of 2 saucijzen, in schuine stukken gesneden
2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
200 gr witte kaas of feta
200 gr crème fraîche
- Verwarm de oven voor op 225C.
Snij de aardappels kruislings in, maar net niet helemaal door.
Pak de aardappels per stuk in aluminiumfolie.
Pof de aardappels in 30 - 45 minuten gaar in de oven.
Boen de wortels schoon, snijd ze in schuine plakken van ongeveer halve cm dik.
Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de wortelplakjes 5 minuten.
Voeg de stukjes worst toe en bak 15 - 20 minuten mee tot de wortels gaar zijn en het vlees bruin.
Verkruimel de helft van de kaas boven de crème fraîche, breng op smaak met zwarte peper en roer goed door.
Haal de aardappels uit de oven en uit het aluminiumfolie,
Vouw de aardappels een beetje open en schep er een lepel crème fraîche op.
Zet de aardappels tussen de wortels, strooi de rest van de verkruimelde witte kaas erover en garneer met de munt. Serveer het gerecht in de koekenpan.
Reacties
Een reactie posten