Het valt niet mee om kipsaté smakelijk op de foto te krijgen, maar geloof mij: het is heerlijk!
En ook nog eens supermakkelijk. De kippendijen gaan met de saus 4 à 5 uur in de slowcooker in en je hebt hele malse kipsaté.
Lekker met rijst, nasi, bami of met patat en een paar schijfjes komkommer zoals wij dit weekend deden.
2 à 3 kippendijfilets, gehalveerd
250 ml kokosmelk
160 gr pindakaas
4 el ketjap manis
2 el sojasaus
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl sambal
1 tl gemberpoeder
2 tl donkerbruine basterdsuiker
snufje zout
kneepje citroensap
Leg de gehalveerde kippendijen in de slowcooker.
Meng de rest van de ingrediënten door elkaar tot een pindasaus.
Doe de saus in de slowcooker en schep de kippendijen erdoor.
Zet de slowcooker op low en laat 4 à 5 uur garen.
Roer af en toe door.
Reacties
Een reactie posten