Doorgaan naar hoofdcontent

Snijbonenrisotto

De snijbonen / pronkbonen blijven maar komen, dus ging ik op zoek naar een nieuw recept. Dat bracht mij op de site van de DekaMarkt, waar ik deze risotto met snijbonen, hazelnoten en rucola vond.
Terwijl ik met een buurvrouw op de racefiets zat, maakte manlief dit klaar en kon ik zo aanvallen toen ik weer thuis kwam.
Het smaakte heerlijk!

300 gr snijbonen, in stukjes gesneden
1 groentebouillontablet
1 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
150 gr risottorijst
75 ml droge witte wijn
25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
30 gr rucola
25 gr geroosterde hazelnoten
beetje citroensap uit een flesje of vers

Kook de snijbonen in 10 minuten beetgaar in ruim water met zout.
Giet af en vang het kookwater op.
Meet het kookwater af en vul eventueel met kokend water aan tot 750 ml.
Los de groentebouillontablet op in het water en houd op laag vuur de bouillon tegen de kook.
Verhit de olie in een pan en fruit het uitje een paar minuten.
Voeg de risottorijst toe en schep goed om tot de korrels gaan glanzen.
Blus af met de witte wijn en laat het vocht bijna volledig verdampen.
Schep 2 soeplepels bouillon bij de rijst en laat deze al roerend opnemen door de rijst.
Voeg zo weer een volgende lepel toe totdat deze weer bijna is opgenomen en ga zo door.
Schep na 15 minuten de snijbonen door de risotto en ga verder tot de rijst beetgaar is. (18-20 minuten)
Draai het vuur uit.
Schep de Parmezaanse kaas, rucola en beetje citroensap door de rijst.
Laat 5 minuten staan met een deksel op de pan.
Verdeel de risotto over 2 borden en strooi de hazelnoten erover en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.