Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne met groene groenten uit de moestuin

 

In een moestuin lijkt altijd alles tegelijkertijd geoogst te moeten worden en pieker je je suf wat nu weer moet maken met die courgette en snijbiet. 
Dat werd dus deze heerlijke lasagne naar een recept van 24Kitchen. Omdat ik nog wat verse kapucijners had, gingen die er ook gewoon door.

2 teentjes knoflook, geperst
450 gr snijbiet, grof gesneden
1 courgette, met mandoline in dunne plakken gesneden
Handje verse tuinbonen, kapucijners of doperwten
45 gr boter
45 gr bloem
500 ml volle melk
100 gr ricotta
1 bosje basilicumblaadjes
100 gr Parmezaanse kaas
6 verse lasagnevellen

Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat de snijbiet op hoog vuur al roerend slinken.
Schep de knoflook en eventueel de bonen of erwten er door en bak even mee.
Besprenkel de plakken courgette met olijfolie en grill in een grillpan op hoog vuur.
Breng op smaak met zout en peper.

Smelt voor de saus de boter in een pan.
Voeg de bloem toe en laat dit al roerende in 2 minuten gaar worden.
Schenk de melk er in gedeeltes bij en roer goed tot je een mooi gebonden saus hebt.
Roer de ricotta door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Hak de basilicumblaadjes grof en roer door de saus.

Schep kwart van de saus in een ovenschaal en bedek met 2 lasagnevellen.
Verdeel daar de helft van de snijbiet over en de helft van de courgetteplakken.
Daaroverheen weer een kwart van de saus en wat Parmezaanse kaas.
Bedek weer met 2 lasagnevellen.
Dan de andere helft van de snijbiet en courgette.
Nog een kwart van de saus en Parmezaanse kaas.
Dan de laatste 2 vellen in de schaal.
Het laatste kwart van de saus over de lasagnevellen verdelen en bestrooien met de rest van de kaas.

Bak de lasagne in 45 minuten in de oven gaar en goudbruin.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...