Er zijn duizend-en-een recepten voor pompoensoep, maar deze van Miljuschka vinden wij nu echt wel de allerlekkerste!
Omdat het eindresultaat er altijd min of meer hetzelfde uitziet bij pompoensoep, heb ik er nu een foto bijgezet van de ingrediënten zoals die de oven in gaan om te roosteren. Daarna met de staafmixer of in de blender met hete bouillon pureren en smullen maar!
1 flespompoen van ongeveer 750 gram, geschild en in stukken
100 gr aardappel in stukken
2 uien, geschild en in parten
1 wortel, geschild en in repen
1 bol knoflook
2 rode pepers, gehalveerd, zaden verwijderd
2 tl tijm
4 tl vadouvan
1 l groentebouillon
olijfolie
peper en zout
Snij de bovenkant van de knoflookbol af en zet de bol met alle groenten op een bakplaat.
Strooi de tijm, vadouvan, peper en zout over de groenten.
Schep om met een flinke scheut olijfolie.
Zet de groenten in de oven en rooster in ongeveer 40 minuten gaar.
Doe de groenten, op de knoflook na, in een pan.
Knijp de knoflookbol boven de pan uit.
Schenk de hete groentenbouillon erbij en pureer tot een gladde soep.
Serveer eventueel met geroosterde salieblaadjes en een scheutje room.
Reacties
Een reactie posten