1 rol koelvers bladerdeeg
300 gr gemengd gehakt
halve flespompoen, geschild en in parten
2 pastinaken, geschild en in parten
1 sjalot, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 takjes tijm, gerist en fijngesneden
2 takjes rozemarijn, gerist en fijngesneden
4 eieren
200 ml slagroom
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg het bladerdeeg met bakpapier in een vorm.
Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met rijst of gedroogde bonen. (blind bakken)
Zet de vorm 15 minuten in de oven.
Haal de vorm uit de oven, verwijder de bonen met het bakpapier.
Fruit het sjalotje met de knoflook in een beetje olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Meng de tijm, rozemarijn, peper en zout door het gehakt.
Kook de pompoen 5 minuten in gezouten water.
Kook de pastinaak 2 minuten in gezouten water.
Verdeel het gehakt over de quichebodem en schik de groenten er overheen.
Klop de eieren los met de room en schenk dit over de groenten.
Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten