Deze schaal nacho's eten wij gewoon als hoofdmaaltijd, zo lekker!
En wat het het allerlekkerst maakt zijn de granaatappelpitjes en de Geeta's mangochutney. In Nederland is deze wat lastig verkrijgbaar, dus hebben we onlangs 6 potten uit Engeland meegenomen.
Andere mangochutney is natuurlijk ook prima, maar wij gaan voor Geeta's.
2 grote aardappels (zoete aardappel kan ook heel goed) in blokjes.
3 el zonnebloemolie
1 el garam masala
3 cm verse gember, geraspt
2 rode uien, fijngesneden
limoensap
1 zak gezouten tortillachips
250 gr geraspte kaas
1 teentje knoflook, geperst
pitten van een halve granaatappel
4 el mangochutney
4 el Griekse yoghurt of crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200C.
Blancheer de aardappelblokjes 3 minuten in kokend water met zout.
Giet af en laat even uitdampen.
Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de aardappelblokjes met de garam masala krokant en gaar.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak een paar minuten mee.
Breng op smaak met wat limoensap.
Verdeel de helft van de tortillachips over een bakplaat of in een ovenschaal.
Schep de aardappelblokjes met de uien overheen.
Strooi de helft van de kaas erover.
Verdeel de rest van de tortillachips over de kaas en strooi de andere helft van de kaas over de chips.
Zet de schaal 10 minuten in de oven.
Neem de schaal uit de oven en verdeel de granaatappelpitjes, yoghurt en mangochutney over de nacho's.
Reacties
Een reactie posten