Weer een heerlijk recept van Miljuschka! De bloemkool deed denken aan malse kip, maar het is toch echt een vegetarisch gerecht.
1 kleine bloemkool (ong. 6 ons), in roosjes
60 gr bloem
halve el sesamzaad
3 tenen knoflook
4 el sojasaus
2,5 el bruine basterdsuiker
4 el sweet chilisaus
2 cm verse gember, geraspt
150 gr rijst
3 bosuitjes, in ringen
1 komkommer in stukjes
Verwarm de oven voor op 200C.
Klop met de garde 120 ml water met de bloem, sesamzaad, zout en peper tot een glad beslag.
Roer er 2 geperste teentjes knoflook door.
Schep de bloemkoolroosjes door het beslag tot ze helemaal bedekt zijn met beslag.
Verdeel de roosjes over een bakplaat en bak de bloemkool in 20 minuten knapperig in de oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de sojasaus met de bruine basterdsuiker, zoete chilisaus, 1 teentje geperste knoflook en gember door elkaar.
Verhit wat zonnebloemolie in een ruime koekenpan, voeg de bloemkool en de saus tot en kook tot de saus dik is geworden en aan de bloemkool kleeft. (2 - 3 minuten)
Verdeel de rijst over 2 borden en schep de bloemkool erover heen.
Strooi de bosui en eventueel nog wat sesamzaad over en serveer met de blokjes komkommer.
Reacties
Een reactie posten