Zoals eerder verteld doen de pompoenen het erg goed in de tuin dit jaar. Dus wilde ik pompoensoep maken, maar manlief had vooral zin in pindasoep....
Even neuzen op het internet en daar kwam ik bij Eef kookt zo deze pompoen-pindasoep tegen!
Het is meer pinda dan pompoen, maar het is een heerlijke soep geworden en lekker makkelijk om te maken. Onderstaand recept is voor 4 koppen soep.
350 gr pompoen in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
halve rode peper, fijngesneden
1 el vers geraspte gember
750 ml groentebouillon
125 gr pindakaas
200 ml kokosmelk
peterselie
limoensap
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui, gember, rode peper en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
Schep de pompoenblokjes in de pan en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Roer de pindakaas er door en verwarm nog even mee.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Roer het grootste gedeelte van de kokosmelk door de soep.
Breng op smaak met een beetje limoensap.
Verdeel de soep over een paar soepkommen, schenk de rest van de kokosmelk in de soep en garneer met fijngesneden peterselie.
Reacties
Een reactie posten