Deze hartige taart kwam ik tegen op de website van BBC Good Food. Het is een soort kluspakket; een gevalletje van grote stappen, snel thuis. Lekker makkelijk dus.
Het enige wat misschien iets lastiger is, is de gekarmeliseerde rode-uienchutney. In Engeland kun je dat in iedere supermarkt kopen, hoe dat hier is weet ik eigenlijk niet. Ik had zelf nog een potje staan van de laatste vakantie in Engeland. Het is in Nederland in ieder geval te krijgen bij Dille & Kamille. En anders natuurlijk zelf maken ;-)!
En voor degene die het niet weten: BLT staat voor bacon, lettuce and tomato.
1 rol koelvers deeg voor hartige taart
3 à 4 flinke eetlepels gekarmeliseerde rode-uienchutney
100 gr crème fraîche
100 gr Cheddarkaas, geraspt
2 eieren
250 kerstomaatjes, gehalveerd
6 plakken coburger- of parmaham of prosciuotto
rucola
Verwarm de oven voor op 175C.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de chutney over het deeg, laat 1 cm langs de rand vrij.
Vouw de rand omhoog.
Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, peper en zout.
Verdeel dit mengsel over de chutney.
Leg de gehalveerde tomaatjes met de snijkant naar boven op de taart en verdeel de prosciuotto ertussendoor.
Bak de taart 35 - 40 minuten in de oven tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin.
Laat iets afkoelen en leg er rucola op.
Het enige wat misschien iets lastiger is, is de gekarmeliseerde rode-uienchutney. In Engeland kun je dat in iedere supermarkt kopen, hoe dat hier is weet ik eigenlijk niet. Ik had zelf nog een potje staan van de laatste vakantie in Engeland. Het is in Nederland in ieder geval te krijgen bij Dille & Kamille. En anders natuurlijk zelf maken ;-)!
En voor degene die het niet weten: BLT staat voor bacon, lettuce and tomato.
1 rol koelvers deeg voor hartige taart
3 à 4 flinke eetlepels gekarmeliseerde rode-uienchutney
100 gr crème fraîche
100 gr Cheddarkaas, geraspt
2 eieren
250 kerstomaatjes, gehalveerd
6 plakken coburger- of parmaham of prosciuotto
rucola
Verwarm de oven voor op 175C.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de chutney over het deeg, laat 1 cm langs de rand vrij.
Vouw de rand omhoog.
Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, peper en zout.
Verdeel dit mengsel over de chutney.
Leg de gehalveerde tomaatjes met de snijkant naar boven op de taart en verdeel de prosciuotto ertussendoor.
Bak de taart 35 - 40 minuten in de oven tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin.
Laat iets afkoelen en leg er rucola op.
Reacties
Een reactie posten