Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Bijna niets! Dit brood uit de Hallo Jumbo met kruiden en knoflook is heerlijk bij een stoofschotel, barbecue of picknick. Het is niet moeilijk om te maken, neem er alleen wel even de tijd voor want het brood moet twee keer rijzen.
Door op de onderkant van het brood te kloppen kun je horen of het brood gaar is. Klinkt het hol dan is het gaar.
5 teentjes knoflook, fijngehakt
10 gr verse Italiaanse kruiden zoals salie, rozemarijn of oregano, fijngehakt
120 ml olijfolie
500 gr patentbloem
1 el zout
10 gr gedroogde gist
1 el grof zeezout
Meng de knoflook met de kruiden en de olijfolie.
Doe de bloem in een grote kom en roer er 1 el zout door.
Maak een kuiltje en strooi daar de gist in.
Voeg langs de rand van de kom de kruidenolie en 270 ml koud water toe.
Meng het mengsel met je vingers door elkaar terwijl je nog 50 ml water toevoegt.
Het deeg moet heel zacht zijn.
Sprenkel wat olijfolie op je werkblad en leg het deeg erop.
Kneed het deeg 10 minuten stevig door.
Leg het deeg in een ingevette plastic kom.
Dek de kom af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Het deeg moet in volume verdubbelen.
Verwarm de oven voor op 210C.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
Vorm er kleine bolletjes van en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met zeezout en laat afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.
Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Door op de onderkant van het brood te kloppen kun je horen of het brood gaar is. Klinkt het hol dan is het gaar.
5 teentjes knoflook, fijngehakt
10 gr verse Italiaanse kruiden zoals salie, rozemarijn of oregano, fijngehakt
120 ml olijfolie
500 gr patentbloem
1 el zout
10 gr gedroogde gist
1 el grof zeezout
Meng de knoflook met de kruiden en de olijfolie.
Doe de bloem in een grote kom en roer er 1 el zout door.
Maak een kuiltje en strooi daar de gist in.
Voeg langs de rand van de kom de kruidenolie en 270 ml koud water toe.
Meng het mengsel met je vingers door elkaar terwijl je nog 50 ml water toevoegt.
Het deeg moet heel zacht zijn.
Sprenkel wat olijfolie op je werkblad en leg het deeg erop.
Kneed het deeg 10 minuten stevig door.
Leg het deeg in een ingevette plastic kom.
Dek de kom af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Het deeg moet in volume verdubbelen.
Verwarm de oven voor op 210C.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
Vorm er kleine bolletjes van en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met zeezout en laat afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.
Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Reacties
Een reactie posten