Eigenlijk wilde ik het gerecht van vanavond op het blog zetten, maar op het fototoestel kwam ik deze oosterse rundvleessalade nog tegen. Dus die toch maar eerst en het visstoofpotje van vanavond volgt snel.
Ik had deze maaltijdsalade uit de Delicious meegenomen naar mijn werk, dus pas later gegeten, maar ik denk dat hij nog lekkerder is als je hem meteen lauwwarm eet.
0,5 tl chilivlokken
0,5 el sesamolie
1 el Japanse sojasaus
2 biefstukjes in dunne plakjes
100 gr rijstnoedels
125 gr sperziebonen, gehalveerd
100 gr taugé
2 lente-uitjes, schuin gesneden + wat extra voor de garnering
1 el sesamzaadjes, geroosterd
0,5 el rijstazijn
1 klein teentje knoflook, geperst
0,25 tl fijne kristalsuiker
halve rode peper, in ringetjes
korianderblaadjes
Meng de chilivlokken met de helft van de sesamolie en een halve el sojasaus in een kom.
Voeg het vlees toe en schep om.
Zet het vlees met de mariade, afgedekt een half uur in de koelkast.
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 8 minuten beetgaar.
Voeg de laatste 30 seconden de taugé toe.
Giet af en spoel koud onder stromend water.
Laat uitlekken.
Verhit een grillpan op hoog vuur en gril het vlees 30 seconden aan iedere kant net gaar.
Meng het vlees met de noedels, de sperziebonen, taugé, lente-ui en sesamzaad.
Klop de azijn met de knoflook, suiker en de rest van de olie en sojasaus tot een dressing en meng door de salade.
Bestrooi met de rode peper, koriander en de extra lente-ui.
Ik had deze maaltijdsalade uit de Delicious meegenomen naar mijn werk, dus pas later gegeten, maar ik denk dat hij nog lekkerder is als je hem meteen lauwwarm eet.
0,5 tl chilivlokken
0,5 el sesamolie
1 el Japanse sojasaus
2 biefstukjes in dunne plakjes
100 gr rijstnoedels
125 gr sperziebonen, gehalveerd
100 gr taugé
2 lente-uitjes, schuin gesneden + wat extra voor de garnering
1 el sesamzaadjes, geroosterd
0,5 el rijstazijn
1 klein teentje knoflook, geperst
0,25 tl fijne kristalsuiker
halve rode peper, in ringetjes
korianderblaadjes
Meng de chilivlokken met de helft van de sesamolie en een halve el sojasaus in een kom.
Voeg het vlees toe en schep om.
Zet het vlees met de mariade, afgedekt een half uur in de koelkast.
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 8 minuten beetgaar.
Voeg de laatste 30 seconden de taugé toe.
Giet af en spoel koud onder stromend water.
Laat uitlekken.
Verhit een grillpan op hoog vuur en gril het vlees 30 seconden aan iedere kant net gaar.
Meng het vlees met de noedels, de sperziebonen, taugé, lente-ui en sesamzaad.
Klop de azijn met de knoflook, suiker en de rest van de olie en sojasaus tot een dressing en meng door de salade.
Bestrooi met de rode peper, koriander en de extra lente-ui.
Reacties
Een reactie posten