Stond ik zomaar in korte tijd weer bij de visboer! In de Delicious zag ik dit Marokkaanse visstoofpotje staan en dat zag er zo lekker uit, dat ik er spontaan zin in kreeg.
En het was inderdaad heerlijk! Eigenlijk horen er ook nog vongole of andere schelpdieren in, maar die had de visboer niet op voorraad.
Serveer het stoofpotje met couscous met daarin geroosterde en grofgehakte pistachenootjes, een in ringen gesneden lente-uitje,wat fijngesneden tomaat en een beetje olijfolie en citroensap. Manlief houdt niet zo van verse koriander, maar ik wel dus dat deed ik er pas alleen op mijn bord bij.
2 el olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
ruim halve tl gemalen komijn
ruim halve tl gemberpoeder
ruim halve tl gemalen koriander
halve el harissa
6 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
200 gr stevige witvis, in stukken
75 gr sperziebonen, schoongemaakt
klein blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
200 gr tomatenblokjes uit blik
125 ml vis- of groentebouillon
60 gr diepvrieserwten
munt, fijngesneden
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook, specerijen en harissa toe en bak al roerend 2 minuten mee.
Voeg de garnalen, vis, sperziebonen en kikkererwten toe.
Schep dit 2 minuten om en voeg de tomatenblokjes, bouillon, zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de doperwten toe en verwarm afgedekt 5 minuten.
Neem de pan van het vuur en strooi er de munt over.
Serveer met couscous.
En o ja, vis moet zwemmen, dus een glas witte wijn mag niet ontbreken!
En het was inderdaad heerlijk! Eigenlijk horen er ook nog vongole of andere schelpdieren in, maar die had de visboer niet op voorraad.
Serveer het stoofpotje met couscous met daarin geroosterde en grofgehakte pistachenootjes, een in ringen gesneden lente-uitje,wat fijngesneden tomaat en een beetje olijfolie en citroensap. Manlief houdt niet zo van verse koriander, maar ik wel dus dat deed ik er pas alleen op mijn bord bij.
2 el olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
ruim halve tl gemalen komijn
ruim halve tl gemberpoeder
ruim halve tl gemalen koriander
halve el harissa
6 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
200 gr stevige witvis, in stukken
75 gr sperziebonen, schoongemaakt
klein blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
200 gr tomatenblokjes uit blik
125 ml vis- of groentebouillon
60 gr diepvrieserwten
munt, fijngesneden
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook, specerijen en harissa toe en bak al roerend 2 minuten mee.
Voeg de garnalen, vis, sperziebonen en kikkererwten toe.
Schep dit 2 minuten om en voeg de tomatenblokjes, bouillon, zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de doperwten toe en verwarm afgedekt 5 minuten.
Neem de pan van het vuur en strooi er de munt over.
Serveer met couscous.
En o ja, vis moet zwemmen, dus een glas witte wijn mag niet ontbreken!
Reacties
Een reactie posten