Voor een aardbeientrifle had ik twee chocolademuffins nodig. Die had ik natuurlijk kant-en-klaar kunnen kopen, maar ik had wel weer eens zin om muffins te bakken. Even rondneuzen op internet en op Zoetrecepten kwam ik deze muffins tegen.
Het recept is gehalveerd, want 12 stuks zou wel iets teveel van het goede zijn.
Het is lekker om bovenop het beslag nog een paar stukjes chocolade te leggen, maar als je dan gaat testen of de cakejes gaar zijn moet je wel opletten dat je niet door die chocoladestukjes heen prikt. Het lijkt anders net alsof ze nog niet gaar zijn. Door deze ietwat domme actie, hebben ze bij mij iets te lang in de oven gestaan en zijn ze dus iets te droog geworden.
150 gram bloem
50 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram kristalsuiker
40 gram cacaopoeder
1/8 theelepel zout
halve tl kaneel
halve tl bakpoeder
kwart tl baking soda
1 ei
50 gram ongezouten roomboter
125 milliliter karnemelk
75 gram pure chocolade, in stukjes
Verwarm de oven voor op 200C.
Zet een muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes daarin klaar.
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, kaneel, zout, bakpoeder en baking soda.
Klop in een andere kom de boter romig met de basterd- en kristalsuiker.
Voeg het ei toe en klop goed door en dan de karnemelk.
Spatel het bloemmengsel door het botermengsel tot alles is opgenomen.
Niet langer, anders overwerk je het beslag.
Schep driekwart van de chocoladestukjes door het deeg.
Verdeel het deeg over 6 muffinsvormpjes en strooi de rest van de chocolade erover.
Bak de muffins in 18 minuten gaar in de oven.
Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Het recept is gehalveerd, want 12 stuks zou wel iets teveel van het goede zijn.
Het is lekker om bovenop het beslag nog een paar stukjes chocolade te leggen, maar als je dan gaat testen of de cakejes gaar zijn moet je wel opletten dat je niet door die chocoladestukjes heen prikt. Het lijkt anders net alsof ze nog niet gaar zijn. Door deze ietwat domme actie, hebben ze bij mij iets te lang in de oven gestaan en zijn ze dus iets te droog geworden.
150 gram bloem
50 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram kristalsuiker
40 gram cacaopoeder
1/8 theelepel zout
halve tl kaneel
halve tl bakpoeder
kwart tl baking soda
1 ei
50 gram ongezouten roomboter
125 milliliter karnemelk
75 gram pure chocolade, in stukjes
Verwarm de oven voor op 200C.
Zet een muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes daarin klaar.
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, kaneel, zout, bakpoeder en baking soda.
Klop in een andere kom de boter romig met de basterd- en kristalsuiker.
Voeg het ei toe en klop goed door en dan de karnemelk.
Spatel het bloemmengsel door het botermengsel tot alles is opgenomen.
Niet langer, anders overwerk je het beslag.
Schep driekwart van de chocoladestukjes door het deeg.
Verdeel het deeg over 6 muffinsvormpjes en strooi de rest van de chocolade erover.
Bak de muffins in 18 minuten gaar in de oven.
Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Reacties
Een reactie posten