Op de site van Francesca vind je de heerlijkste gerechten, zoals deze geroosterde aardappels en bietjes.
Op de rookworst na, kwam alles uit de moestuin en dat maakt het natuurlijk extra lekker!
600 gr aardappels, geschild en in blokjes van ongeveer 1,5 cm
600 gr verse bieten, geschild en in blokjes van ongeveer 1,5 cm
2 teentjes knoflook
1 tl gedroogde tijm
1 rookworst, in blokjes gesneden
1 kleine ui, gesnipperd
2 trostomaten of handje cherrytomaatjes, in partjes
zout en peper
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Verdeel de aardappelblokjes en bietjes over een bakplaat. Ik verdeelde het over 2 bakplaten, zodat de groenten goed konden roosteren.
Bestrooi met de tijm, knoflook en een flinke snuf zout.
Schep om met een scheut olijfolie en rooster de groenten 30 minuten in de oven.
Schep halverwege een keertje om.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes rookworst bruin en knapperig.
Neem uit de pan en bak de gesnipperde ui een paar minuten.
Voeg de tomatenpartjes toe en bak op laag vuur ongeveer 8 minuten.
Schep de rookworst erbij en breng op smaak met zout en peper.
Doe de aardappel- en bietenblokjes in een schaal en schep het rookworstmengsel erover.
Super lekker. We hebben het vanavond gegeten met chorizo ipv rookworst en beetje peterselie als extraatje. Was heerlijk! Evert
BeantwoordenVerwijderen