Ik kon vanmorgen maar niets bedenken om te eten, ondanks die enorme rij kookboeken. Toen viel mijn oog op een oude schoenendoos die tussen al die boeken staat. In die doos zitten allemaal recepten die uit allerlei bladen en kranten zijn gescheurd. Uiteindelijk is het deze gevulde kipfilet geworden.
500 gr ongeschilde krieltjes, gehalveerd
olijfolie
zeezout
2 halve kipfilets
1 el fijne mosterd
2 plakjes serranoham
paar blaadjes verse spinazie
1 dl droge witte wijn + een scheutje
3 dunne preien, gehalveerd en in grote stukken
1 dl room
1 zakje Lente Ui-knoflooksaus
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de krieltjes met een flinke scheut olijfolie en wat zeezout.
Bak de aardappeltjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Snij de kipfilets als een zakje open en bestrijk de binnenkant met mosterd.
Leg in elke filet een plakje ham en wat spinazieblaadjes.
Steek de filets dicht met een cocktailprikker.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin in 5 minuten.
Blus het bakvet af met de wijn en roer de aanbaksels los.
Bak de kipfilet op zacht vuur in ongeveer 15 minuten gaar.
Verhit ondertussen in een andere pan een klontje boter en bak de preitjes ook in een kwartiertje zachtjes goudbruin.
Voeg halverwege nog een scheutje wijn toe.
Neem de kipfilets uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie.
Zeef het bakvocht, voeg de room toe en vul met water aan tot 2 dl.
Voeg de inhoud van het zakje saus toe en bereid verder volgens de beschrijving.
Serveer de kipfilet met saus, de geroosterde krieltjes en de gesmoorde prei.
Reacties
Een reactie posten