Sommige mensen vinden het heerlijk om op vakantie niet te hoeven koken. Ik daarentegen vind het juist ontzettend leuk om boodschappen te doen en te koken op vakantie. Zeker in het buitenland, vreemde supermarkten met andere producten en je daarna je soms behelpen in klein keukentje. Daarom gaan er steevast ook kookboeken en -tijdschriften mee op vakantie. (Behalve dan op fietsvakanties...)Vanmorgen dus eerst een tijdje door de supermarkt gelopen met manlief in het kielzog. Die kijkt er iets anders tegenaan dan ik, dus toch maar een beetje haast gemaakt. Misschien ga ik nog een keertje alleen en dan inkopen doen voor thuis. We zitten in het Lake District in Engeland, maar we wanen ons in Frankrijk. Het is inmiddels 20.00 uur en we zitten nog steeds in het zonnetje op het terras van ons huisje.
De Italiaanse keuken blijft favoriet, dus dat was het vanavond ook weer.
2 kipfilets
100 gr ricotta
handje vol spinazie
1 eidooier
bloem
2 plakken citroen
peper en zout
250 ml witte wijn
Verwarm de oven voor op 200C.
Snij de kipfilets open en sla ze tussen plastic folie zo plat mogelijk.
Roerbak de spinazie heel kort en laat uitlekken.
Meng de ricotta met de spinazie, peper en zout en de eidooier.
Leg de vulling halverwege de kipfilets en rol ze voorzichtig op.
Rol de kipfilets voorzichtig door de bloem.
Verhit olie en een beetje boter in een koekenpan en leg de kipfilets met de naad naar beneden in de pan.
Bak zo eerst de onderkant zodat de rolletjes niet meer openspringen.
Bak dan voorzichtig ook de andere kant bruin.
Leg de rolletjes in een kleine ovenschaal en blus het bakvet af met de witte wijn.
Laat even inkoken.
Schenk de wijn bij de kip en leg de plakjes citroen ernaast.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Leg de kiprolletjes op een bord en kook het vocht in een koekenpan nog even in.
Serveer met groene asperges en gepofte aardappel.
Reacties
Een reactie posten