Doorgaan naar hoofdcontent

Kiprolletjes met spinazie en ricotta


Sommige mensen vinden het heerlijk om op vakantie niet te hoeven koken. Ik daarentegen vind het juist ontzettend leuk om boodschappen te doen en te koken op vakantie. Zeker in het buitenland, vreemde supermarkten met andere producten en je daarna je soms behelpen in klein keukentje. Daarom gaan er steevast ook kookboeken en -tijdschriften mee op vakantie. (Behalve dan op fietsvakanties...)Vanmorgen dus eerst een tijdje door de supermarkt gelopen met manlief in het kielzog. Die kijkt er iets anders tegenaan dan ik, dus toch maar een beetje haast gemaakt. Misschien ga ik nog een keertje alleen en dan inkopen doen voor thuis. We zitten in het Lake District in Engeland, maar we wanen ons in Frankrijk. Het is inmiddels 20.00 uur en we zitten nog steeds in het zonnetje op het terras van ons huisje.
De Italiaanse keuken blijft favoriet, dus dat was het vanavond ook weer.

2 kipfilets
100 gr ricotta
handje vol spinazie
1 eidooier
bloem
2 plakken citroen
peper en zout
250 ml witte wijn

Verwarm de oven voor op 200C.
Snij de kipfilets open en sla ze tussen plastic folie zo plat mogelijk.
Roerbak de spinazie heel kort en laat uitlekken.
Meng de ricotta met de spinazie, peper en zout en de eidooier.
Leg de vulling halverwege de kipfilets en rol ze voorzichtig op.
Rol de kipfilets voorzichtig door de bloem.
Verhit olie en een beetje boter in een koekenpan en leg de kipfilets met de naad naar beneden in de pan.
Bak zo eerst de onderkant zodat de rolletjes niet meer openspringen.
Bak dan voorzichtig ook de andere kant bruin.
Leg de rolletjes in een kleine ovenschaal en blus het bakvet af met de witte wijn.
Laat even inkoken.
Schenk de wijn bij de kip en leg de plakjes citroen ernaast.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Leg de kiprolletjes op een bord en kook het vocht in een koekenpan nog even in.
Serveer met groene asperges en gepofte aardappel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...