Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne Bolognese


Met lasagne kun je je net zo uitsloven als dat jezelf wilt. Je kunt voor heel makkelijk gaan met een kant-en-klaarpakket; je kunt alles zelf maken zoals de lasagnebladen, de tomatensaus en de bechamelsaus; of je kunt voor een tussenweg kiezen zoals deze lasagne: de bladen en de bechamelsaus uit de supermarkt, maar de tomatensaus zelf maken. Bechamelsaus is niet moeilijk om te maken, maar die van Grand'Italia vind ik zo ontzettend lekker dus daar ga ik zelf niet aan sleutelen.

ongeveer 10 lasagnevellen
5 dl bechamelsaus
1 bol mozzarella
50 gr geraspte parmezaanse kaas
30 gr boter
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
75 gr pancetta of bakbacon, fijngesneden
300 gr gehakt
2 dl droge witte wijn
4 dl gezeefde tomaten
2 teentje knoflook, fijngesneden
peper en zout

Verhit de boter met de olijfolie en fruit daarin op laag vuur 5 minuten de ui, wortel en bleekselderij.
Voeg de pancetta en het gehakt toe en bak dit 5 minuten tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat zachtjes koken tot alle wijn verdampt is.
Voeg zout, peper, gezeefde tomaten en de knoflook toe en laat de saus zachtjes 45 tot 60 minuten koken.
Als de saus te droog wordt, voeg dan een beetje water of bouillon toe.

Verwarm de oven voor op 200C.
Schep de helft van de bechamelsaus in een rechthoekige ovenschaal.
Leg daarop en laagje lasagnevellen.
Schep hierop wat gehaktsaus en enkele plakken mozzarella.
Leg weer een laagje lasagnevellen in de schaal met daarop gehaktsaus en mozzarella.
Ga zo door tot de ingredienten op zijn. (ik maak meestal 3 lagen)
Eindig met lasagnevellen en schenk daar de andere helft van de bechamelsaus over.
Strooi de parmezaanse kaas erover.
Bak de lasagne 20-30 minuten in het midden van de oven gaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.