De nieuwste Allerhande heeft als thema "Vers van het land" en het voorjaar spat eraf. Dit vegetarische hoofdgerecht zag er ook zo lekker uit, maar carnivoren als wij zijn heb ik er toch maar een biefstukje bij gebakken. Volgende keer doe ik er ook wat uitgebakken spekjes of pancetta door, voor wat extra bite.
Glaasje witte wijn erbij maakt het helemaal af.
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 gr doperwten (vers of diepvries)
150 gr tuinboontjes (vers of diepvries)
halve courgette in plakken
150 gr spaghettini
half bakje ricotta
2 groentebouillonblokken
Parmezaanse kaas, geschaafd
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in een klontje boter.
Kook de spaghettini in kokend water met de bouillonblokjes gaar.
Voeg de laatste 5 minuten de erwten en tuinbonen toe.
Verhit een grillpan en grill de plakken courgette.
Bestrooi met zout en peper.
Giet de pasta met de groenten af en vang wat kookvocht op.
Meng de ui, knoflook en courgette door de pasta.
Roer de ricotta erdoor met een scheutje kookvocht.
Warm goed door.
Bestrooi rijkelijk met parmezaanse kaas.
Glaasje witte wijn erbij maakt het helemaal af.
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 gr doperwten (vers of diepvries)
150 gr tuinboontjes (vers of diepvries)
halve courgette in plakken
150 gr spaghettini
half bakje ricotta
2 groentebouillonblokken
Parmezaanse kaas, geschaafd
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in een klontje boter.
Kook de spaghettini in kokend water met de bouillonblokjes gaar.
Voeg de laatste 5 minuten de erwten en tuinbonen toe.
Verhit een grillpan en grill de plakken courgette.
Bestrooi met zout en peper.
Giet de pasta met de groenten af en vang wat kookvocht op.
Meng de ui, knoflook en courgette door de pasta.
Roer de ricotta erdoor met een scheutje kookvocht.
Warm goed door.
Bestrooi rijkelijk met parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten