Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne Low Todrigg


Er staat al een lasagne op dit blog, maar dit is een heel ander recept. Het huisje waar we zitten heet Low Todrigg en daarom heb ik deze lasagne daar maar naar vernoemd. De lasagne is aan te bevelen, maar het huisje zeer zeker ook. Als je van rust en wandelen houdt, dan zit je hier prima!

9 lasagnevellen, voorgekookt
250 gr bakbacon in stukjes
1 ui, fijngesneden
2 teentje knoflook, geperst
400 gr spinazie
200 gr ricotta
600 gr tomaten, gehalveerd
600 ml melk
25 gr boter
2 flinke el bloem
75 gr geraspte kaas
1 bolletje mozzarella in plakken

Verwarm de oven voor op 180 gr.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de tomaten met de snijkant naar boven, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Bak ze ongeveer een uur in de oven.
Bak de baconreepjes uit in een beetje olijfolie.
Voeg tegen het eind de ui en knoflook toe en bak nog even goed door.
Doe het geheel op een bord.
Roerbak de spinazie in dezelfde pan tot de blaadjes zijn geslonken.
Laat goed uitlekken.
Breng de melk tegen de kook aan.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe en bak die 1 -2 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en klop de melk geleidelijk erdoor tot je een gladde saus hebt.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe.
Schep een beetje saus in een rechthoekige ovenschaal.
Leg er een laag lasagnevellen op.
Leg de helft van de tomaatjes, de spinazie en het spek-uimengsel erop.
Verdeel de helft van de ricotta erover.
Maak zo nog een laag en eindig met een laag lasagnevellen.
Schenk de rest van de saus erover en leg de plakken mozzarella en de rest van de kaas erover.
Bak een half uur in de oven.
Laat de lasagne 10 minuten staan voordat je hem opdient.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...