Komende week staan er weer diverse nieuwe gerechten op het menu, alleen nog even de tijd vinden om ze ook op het blog te zetten. We beginnen met deze kip die zachtjes in cola wordt gesmoord. Het recept komt van het zeer inspirerende weblog van Simone's Kitchen. Simone is foodfotograaf en dat is goed te zien. Onlangs heeft zij een boek geschreven over foodfotografie. Dat heb ik inmiddels, maar het komt er nog niet zo van om mij er echt in te verdiepen..... Maar ik ga mijn best doen!
400 ons kipfilet in blokjes
1 el maizena
4 el lichte sojasaus
2 el plantaardige olie
1 rode peper, fijngesneden
4 cm stuk gember, geschild en fijngesneden
3 knoflooktenen, grof gesneden
300 ml cola
2 el donkere sojasaus
1 lente-ui, in ringetjes gesneden
handvol ongezouten en geroosterde cashewnoten
Doe de maizena en 2 el lichte sojasaus in een kom, roer goed door.
Doe de kip erbij en schep om.
Zet de kom minimaal een uur in de koelkast.
Verhit olie in een wok en bak de kip rondom bruin.
Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog een minuutje.
Giet de cola in de pan erbij, net genoeg tot de kip onder komt te staan.
Voeg de donkere sojasaus en de rest van de lichte sojasaus toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen of tot de saus een siroopachtige dikte heeft gekregen.
Neem de pan van het vuur en voeg de lente-ui en cashewnoten toe.
Serveer met rijst.
400 ons kipfilet in blokjes
1 el maizena
4 el lichte sojasaus
2 el plantaardige olie
1 rode peper, fijngesneden
4 cm stuk gember, geschild en fijngesneden
3 knoflooktenen, grof gesneden
300 ml cola
2 el donkere sojasaus
1 lente-ui, in ringetjes gesneden
handvol ongezouten en geroosterde cashewnoten
Doe de maizena en 2 el lichte sojasaus in een kom, roer goed door.
Doe de kip erbij en schep om.
Zet de kom minimaal een uur in de koelkast.
Verhit olie in een wok en bak de kip rondom bruin.
Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog een minuutje.
Giet de cola in de pan erbij, net genoeg tot de kip onder komt te staan.
Voeg de donkere sojasaus en de rest van de lichte sojasaus toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen of tot de saus een siroopachtige dikte heeft gekregen.
Neem de pan van het vuur en voeg de lente-ui en cashewnoten toe.
Serveer met rijst.
Reacties
Een reactie posten