Er is een commercial van Unox waarin oma hutspot maakt en met nasikruiden in de weer is. Haar dochters denken dat ze een beetje in de war is en laten het maar zo. Tot oma de hutspot op tafel zet en zegt "een recept van Facebook!". In het Jumbo Magazine stond deze keer het recept, dus ik heb hem gewoon van papier af gemaakt. Wat ouderwets.... maar wel lekker!
1 Unox pittige rookworst
500 gr uien, in grove stukken
500 gr winterwortel, in plakken
500 gr aardappelen, in stukken
2 bosuitjes, in ringetjes
half zakje Conimex mix voor nasi goreng (mix van groenten en kruiden)
sambal
Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de uien 5 minuten op laag vuur.
Doe de wortel en aardappel erbij en voeg 4 dl water toe.
Leg de rookworst bovenop de groenten en breng het geheel aan de kook.
Doe een deksel op de pan en laat in ongeveer 20 minuten gaar koken.
Wel de nasimix 10 minuten in 1 dl kokend water.
Giet de aardappelen en groenten af, vang het kookvocht op.
Stamp alles door elkaar.
Schep de gewelde nasimix en de helft van de lente-ui erdoor.
Snijd de worst in plakjes en schep deze door de stamppot.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het erg droog is.
Verdeel de stamppot over twee borden en strooi de rest van de bosui erover.
Serveer met sambal.
1 Unox pittige rookworst
500 gr uien, in grove stukken
500 gr winterwortel, in plakken
500 gr aardappelen, in stukken
2 bosuitjes, in ringetjes
half zakje Conimex mix voor nasi goreng (mix van groenten en kruiden)
sambal
Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de uien 5 minuten op laag vuur.
Doe de wortel en aardappel erbij en voeg 4 dl water toe.
Leg de rookworst bovenop de groenten en breng het geheel aan de kook.
Doe een deksel op de pan en laat in ongeveer 20 minuten gaar koken.
Wel de nasimix 10 minuten in 1 dl kokend water.
Giet de aardappelen en groenten af, vang het kookvocht op.
Stamp alles door elkaar.
Schep de gewelde nasimix en de helft van de lente-ui erdoor.
Snijd de worst in plakjes en schep deze door de stamppot.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het erg droog is.
Verdeel de stamppot over twee borden en strooi de rest van de bosui erover.
Serveer met sambal.
Reacties
Een reactie posten