Dit kleurrijke gerecht komt uit de Allerhande van januari. Daar staat bij dat het voor 4 personen is, maar wij hadden deze hoeveelheden ook wel nodig om de maag te vullen!
300 gr winterpeen
2 cm verse gember
3 bosuitjes, in ringetjes
100 ml woksaus teriyaki honing
300 gr half-om-half gehakt
50 gr cassavekroepoek
4 (afbak)kaiserbroodjes
1 komkommer in plakjes
Rasp de winterwortel grof boven een kom.
Rasp de gember fijn.
Meng de helft van de gember, bosuitjes en de helft van de teriyakisaus door de wortel.
Dek de kom af en zet in de koelkast.
Meng het gehakt met de rest van de gember, bosui en teriyakisaus.
Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de helft van de kroepoek erboven en kneed het gehakt goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er burgers van.
Bak de burgers in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie in 10 minuten bruin en gaar.
Keer de burgers regelmatig.
Bak de broodjes eventueel af in de oven.
Snijd de broodjes door en beleg de onderste helften met wat komkommer, een burger, wat wortelsalade en kroepoek.
Dek af met de bovenste helft.
Serveer de burgers met de rest van de wortelsalade, komkommer en kroepoek.
300 gr winterpeen
2 cm verse gember
3 bosuitjes, in ringetjes
100 ml woksaus teriyaki honing
300 gr half-om-half gehakt
50 gr cassavekroepoek
4 (afbak)kaiserbroodjes
1 komkommer in plakjes
Rasp de winterwortel grof boven een kom.
Rasp de gember fijn.
Meng de helft van de gember, bosuitjes en de helft van de teriyakisaus door de wortel.
Dek de kom af en zet in de koelkast.
Meng het gehakt met de rest van de gember, bosui en teriyakisaus.
Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de helft van de kroepoek erboven en kneed het gehakt goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er burgers van.
Bak de burgers in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie in 10 minuten bruin en gaar.
Keer de burgers regelmatig.
Bak de broodjes eventueel af in de oven.
Snijd de broodjes door en beleg de onderste helften met wat komkommer, een burger, wat wortelsalade en kroepoek.
Dek af met de bovenste helft.
Serveer de burgers met de rest van de wortelsalade, komkommer en kroepoek.
Reacties
Een reactie posten