Zoals wel vaker met dit soort stamppotten ziet het er een beetje bleek uit, maar het is echt heel lekker. Ik heb weleens eerder zoiets gemaakt, maar toen werd de appel meegekookt. Doordat de appel nu apart wordt gebakken, hou je een lekker 'bite'.
600 gr aardappelen
boter
2 saucijsjes
50 ml slagroom
125 ml witte wijn
3 Elstar-appels, geschild en in blokjes van 1,5 cm
1 rode peper, in ringetjes
100 ml melk
nootmuskaat
1 el grove mosterd
Kook de aardappelen gaar in weinig water en een beetje zout.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin.
Voeg de room en witte wijn toe en laat de saucijzen op laag vuur in 20 minuten gaar sudderen.
Verhit, als de aardappels bijna gaar zijn, nog een klont boter in een koekenpan en bak de appelblokjes 3 minuten op hoog vuur.
Bak de rode peper 1 minuutje mee.
Giet de aardappels af.
Breng de melk en 25 gr boter aan de kook en neem de pan van het vuur.
Stamp de aardappels met de hete melk tot een puree.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de hete appelblokjes door de puree en houd de puree goed warm.
Neem de worsten uit de pan, kook de saus op hoog vuur een paar minuten in en roer de mosterd erdoor.
Serveer de hete bliksem met de worst en mosterdsaus.
600 gr aardappelen
boter
2 saucijsjes
50 ml slagroom
125 ml witte wijn
3 Elstar-appels, geschild en in blokjes van 1,5 cm
1 rode peper, in ringetjes
100 ml melk
nootmuskaat
1 el grove mosterd
Kook de aardappelen gaar in weinig water en een beetje zout.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin.
Voeg de room en witte wijn toe en laat de saucijzen op laag vuur in 20 minuten gaar sudderen.
Verhit, als de aardappels bijna gaar zijn, nog een klont boter in een koekenpan en bak de appelblokjes 3 minuten op hoog vuur.
Bak de rode peper 1 minuutje mee.
Giet de aardappels af.
Breng de melk en 25 gr boter aan de kook en neem de pan van het vuur.
Stamp de aardappels met de hete melk tot een puree.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de hete appelblokjes door de puree en houd de puree goed warm.
Neem de worsten uit de pan, kook de saus op hoog vuur een paar minuten in en roer de mosterd erdoor.
Serveer de hete bliksem met de worst en mosterdsaus.
Reacties
Een reactie posten