Doorgaan naar hoofdcontent

Italiaans stoofvlees

Dit stoofpotje uit de Allerhande stond gisterenochtend lekker te pruttelen, zodat het in de avond alleen nog maar opgewarmd hoefde te worden. Een stoofpotje wordt altijd lekkerder als het even staat. Erbij zelfgemaakte pasta. Hoe je dat doet, lees je hier. Bij de bloem heb ik er dit keer wat fijngesneden basilicumblad en chilivlokken toegevoegd voor wat extra pit en het ziet er leuk uit.

750 gr riblappen, in stukken van 2 x 2
2 el bloem
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje Italiaanse kruidenmix (salie, tijm en rozemarijn)
6 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
500 gr trostomaten, in stukjes
300 ml droge witte wijn
(slagroom)

Meng de blokjes vlees met zout, peper en de bloem.
Bindt het bosje kruiden met een stukje keukentouw vast.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak het vlees in twee gedeelten rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en doe weer wat olijfolie in de pan.
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur.
Zet het vuur hoger en doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut.
Voeg de tomaatblokjes, wijn en Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook.
Doe het vlees erbij en laat op laag vuur 2 uur stoven.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel een klein schepje suiker.
Ik had ook nog wat slagroom, dus daar heb ik nog een scheut van toegevoegd zodat het een wat zachtere smaak kreeg.

Reacties

  1. Wat wordt er bedoelt met: bindt het bosje kruiden met een stukje keukentouw vast? Welke bosje kruiden?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.