Doorgaan naar hoofdcontent

Italiaans stoofvlees

Dit stoofpotje uit de Allerhande stond gisterenochtend lekker te pruttelen, zodat het in de avond alleen nog maar opgewarmd hoefde te worden. Een stoofpotje wordt altijd lekkerder als het even staat. Erbij zelfgemaakte pasta. Hoe je dat doet, lees je hier. Bij de bloem heb ik er dit keer wat fijngesneden basilicumblad en chilivlokken toegevoegd voor wat extra pit en het ziet er leuk uit.

750 gr riblappen, in stukken van 2 x 2
2 el bloem
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje Italiaanse kruidenmix (salie, tijm en rozemarijn)
6 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
500 gr trostomaten, in stukjes
300 ml droge witte wijn
(slagroom)

Meng de blokjes vlees met zout, peper en de bloem.
Bindt het bosje kruiden met een stukje keukentouw vast.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak het vlees in twee gedeelten rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en doe weer wat olijfolie in de pan.
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur.
Zet het vuur hoger en doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut.
Voeg de tomaatblokjes, wijn en Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook.
Doe het vlees erbij en laat op laag vuur 2 uur stoven.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel een klein schepje suiker.
Ik had ook nog wat slagroom, dus daar heb ik nog een scheut van toegevoegd zodat het een wat zachtere smaak kreeg.

Reacties

  1. Wat wordt er bedoelt met: bindt het bosje kruiden met een stukje keukentouw vast? Welke bosje kruiden?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...