Maar weer eens iets met pasta, toch wel één van onze favoriete basisingrediënten! Hoewel we vandaag veel buiten actief zijn geweest, hielden we toch nog wat over. Het is namelijk best een stevig maaltje. Goed voor drie personen dus. Het recept komt uit de Delicious van januari en is van Katie Quinn Davies die een fantastisch weblog heeft. Als je daar doorheen bladert, wil je alleen nog maar de keuken in!
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
250 gr pasta, bijvoorbeeld penne
125 gr salami, in stukjes
30 gr boter
25 gr bloem
5 dl melk
60 gr geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
nootmuskaat
1 tl chilivlokken
2 el slagroom
40 ml witte wijn
basilicum
olijfolie
Verwarm de oven voor op 175C.
Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
Rooster de tomaat 25 minuten in de oven.
Neem de plaat uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200C.
Kook de pasta in 7 à 8 minuten beetgaar in water met zout en een scheut olijfolie.
Giet de pasta af en spoel met koud water af.
Schep de pasta met een scheut olijfolie, de salami,tomaatjes, peper en zout in een ovenschaal en schep goed door elkaar.
Smelt de boter in een pan op matig vuur.
Doe de bloem erbij en roer het geheel glad.
Laat de bloem 2 minuten garen, terwijl je blijf roeren.
Zet het vuur iets lager en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe, zodat er een dikke, gladde saus ontstaat.
Neem de pan van het vuur en voeg een snuf nootmuskaat, de Parmezaanse kaas, chilivlokken en slagroom toe.
Roer de saus goed door en schenk hem samen met de wijn over de pasta.
Schep alles goed door elkaar, roer de basilicumblaadjes erdoor en strooi er nog flink wat Parmezaanse kaas over.
Bak het gerecht 30 - 40 minuten in de oven tot het goudbruin ziet.
Bestrooi voor serveren met nog wat basilicum.
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
250 gr pasta, bijvoorbeeld penne
125 gr salami, in stukjes
30 gr boter
25 gr bloem
5 dl melk
60 gr geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
nootmuskaat
1 tl chilivlokken
2 el slagroom
40 ml witte wijn
basilicum
olijfolie
Verwarm de oven voor op 175C.
Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
Rooster de tomaat 25 minuten in de oven.
Neem de plaat uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200C.
Kook de pasta in 7 à 8 minuten beetgaar in water met zout en een scheut olijfolie.
Giet de pasta af en spoel met koud water af.
Schep de pasta met een scheut olijfolie, de salami,tomaatjes, peper en zout in een ovenschaal en schep goed door elkaar.
Smelt de boter in een pan op matig vuur.
Doe de bloem erbij en roer het geheel glad.
Laat de bloem 2 minuten garen, terwijl je blijf roeren.
Zet het vuur iets lager en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe, zodat er een dikke, gladde saus ontstaat.
Neem de pan van het vuur en voeg een snuf nootmuskaat, de Parmezaanse kaas, chilivlokken en slagroom toe.
Roer de saus goed door en schenk hem samen met de wijn over de pasta.
Schep alles goed door elkaar, roer de basilicumblaadjes erdoor en strooi er nog flink wat Parmezaanse kaas over.
Bak het gerecht 30 - 40 minuten in de oven tot het goudbruin ziet.
Bestrooi voor serveren met nog wat basilicum.
Reacties
Een reactie posten