Doorgaan naar hoofdcontent

Romige pastaschotel

Maar weer eens iets met pasta, toch wel één van onze favoriete basisingrediënten! Hoewel we vandaag veel buiten actief zijn geweest, hielden we toch nog wat over. Het is namelijk best een stevig maaltje. Goed voor drie personen dus. Het recept komt uit de Delicious van januari en is van Katie Quinn Davies die een fantastisch weblog heeft. Als je daar doorheen bladert, wil je alleen nog maar de keuken in!

250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
250 gr pasta, bijvoorbeeld penne
125 gr salami, in stukjes
30 gr boter
25 gr bloem
5 dl melk
60 gr geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
nootmuskaat
1 tl chilivlokken
2 el slagroom
40 ml witte wijn
basilicum
olijfolie

Verwarm de oven voor op 175C.
Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
Rooster de tomaat 25 minuten in de oven.
Neem de plaat uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200C.
Kook de pasta in 7 à 8 minuten beetgaar in water met zout en een scheut olijfolie.
Giet de pasta af en spoel met koud water af.
Schep de pasta met een scheut olijfolie, de salami,tomaatjes, peper en zout in een ovenschaal en schep goed door elkaar.
Smelt de boter in een pan op matig vuur.
Doe de bloem erbij en roer het geheel glad.
Laat de bloem 2 minuten garen, terwijl je blijf roeren.
Zet het vuur iets lager en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe, zodat er een dikke, gladde saus ontstaat.
Neem de pan van het vuur en voeg een snuf nootmuskaat, de Parmezaanse kaas, chilivlokken en slagroom toe.
Roer de saus goed door en schenk hem samen met de wijn over de pasta.
Schep alles goed door elkaar, roer de basilicumblaadjes erdoor en strooi er nog flink wat Parmezaanse kaas over.
Bak het gerecht 30 - 40 minuten in de oven tot het goudbruin ziet.
Bestrooi voor serveren met nog wat basilicum.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...