maandag 5 mei 2014

Courgettekoekjes

Dit keer vind ik niet zo heel veel dingen in de Delicious staan waarvan ik denk 'dit wil ik maken'. Deze courgettekoekjes horen daar echter niet bij en die waren dan ook gewoon lekker. De courgette was zo groot uitgevallen dat onderstaand recept voor 4 personen is.

500 gr courgette, geraspt
3 el fijngesneden bladpeterselie
1 ei, losgeroerd
75 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
150 gr ricotta
snufje nootmuskaat
8 dunne plakjes rauwe ham
2 bollen mozzarella in stukjes gescheurd
2 trostomaten, in partjes
1/2 rode ui, in dunne ringen
olijfolie

Druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
Meng de courgetterasp met de peterselie, ei, meel, parmezaan, ricotta, nootmuskaat en wat zout en peper.
Verhit 3 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Schep per courgettekoekje 2 à 3 el van het dikke beslag in de pan en bak de koekjes in 2 minuten per kant gaar en bruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl je de rest bakt.
Leg de courgettekoekjes met de rauwe ham, mozzarella, tomaat, uiringen en nog wat peterselieblaadjes op een schaal.
Strooi er grof zeezout over en besprenkel met wat olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten