donderdag 8 mei 2014

Oosterse schnitzel met sambal en sesam

In de Boodschappen staan diverse soorten schnitzels en een schnitzel met sesam hebben we nog niet eerder gegeten. Dus stond dit lapje vlees op het menu. Best snel te maken, lekkere oosterse smaken en natuurlijk een glas witbier erbij!



2 ongepaneerde schnitzels
50 gr bloem
1 ei
1/2 tl djahé (gemberpoeder)
1/2 el sesamolie
1 tl sambal oelek
3 el sesamzaad
arachideolie
2 kopjes rijst
1 paksoi, in repen gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
bosui, in ringetjes
1 blikje ananas op sap
1 el ketjap manis
1 el ketchup
1 el azijn
1/2 tl mosterd

Haal de schnitzels door de bloem.
Roer in een diep bord het ei los met de djahé, sesamolie en sambal.
Doe de sesamzaadjes op een plat bord.
Wentel de schnitzels eerst door het ei en daarna door de sesamzaadjes.
Druk de sesam goed aan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit arachideolie in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur in 4 à 5 minuten per kant goudbruin en gaar.
Doe de ananas met het sap, de ketjap, ketchup, azijn en mosterd in een steelpannetje en laat rustig koken tot een mooie saus.
Verhit nog wat olie in een wok en roerbak de paksoi met de knoflook in een paar minuten beetgaar.
Serveer de rijst met de paksoi en de schnitzel.
Schenk er wat ananassaus bij en strooi er wat bosuitjes overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten