donderdag 22 mei 2014

Parmezaan-kip met tomatensalsa en spinazie

De nieuwe Delicious staat geheel in het teken van de Italiaanse keuken. En dat is onze favoriete keuken, dus dat komt mooi uit.
Om te beginnen deze makkelijke kip uit de oven en daarbij spinazie die ook nog eens vers uit de tuin kwam. Mmmmmmm......



40 gr geraspte Parmezaanse kaas
half sneetje uitgedroogd wit brood in grove kruimels gehakt
2 kipfilets (niet van die waterige plofkippen!)
25 ongezouten boter, gesmolten
4 trostomaten in partjes
2 sjalotten, in dunne ringen
blaadjes van een half bosje peterselie
1 el rodewijnazijn
1 tl fijne kristalsuiker
2 el pijnboompitten
1 teentje knoflook
750 gr panklare spinazie

Verwarm de oven voor op 250C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de kaas met de broodkruimels en voeg peper en zout toe.
Bestrijk de kipfilets rondom met de gesmolten boter.
Wentel ze door het paneermengsel.
Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven of tot ze gaar, goudbruin en knapperig zijn.
Schep de tomatenpartjes om met de sjalot, suiker, rodewijnazijn, peterselieblaadjes en wat peper en zout.
Verhit een grote koekenpan of wok en rooster de pijnboompitjes al roerend, goudbruin.
Neem ze uit de pan.
Verhit een scheut olijfolie in de wok, doe er een handvol spinazie in en laat slinken.
Doe er iedere keer weer een handje bij tot alle spinazie is geslonken.
Knijp het knoflookteentje boven de spinazie uit en roer de pijnboompitten erdoor.

Verdeel de spinazie over twee borden.
Leg de kipfilets er bovenop en schep er wat tomatensalade naast.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten