Doorgaan naar hoofdcontent

Groene asperges met tilapia

De kookbladen staan vol met witte- en groene aspergerecepten. Ik ben in vier supermarkten geweest op zoek naar groene exemplaren, waaronder de Albert Heijn. Dit gerecht komt namelijk uit de Allerhande, dus je zou verwachten dat je ze daar kunt kopen. Ik zal wel naar een grotere vestiging hebben moeten gaan. Maar gelukkig hebben we hier de Lindenhoff, waar ik prachtige groene asperges heb gevonden.
De zoektocht was zeer zeker de moeite waard! Een heerlijk gerecht en supermakkelijk, de asperges en aardappelen hoef je zelfs niet eens te schillen. En bijkomend voordeel: weinig afwas.....

500 gr aardappelen, schoon geboend
4 el olijfolie
1 bol verse knoflook
350 gr groene asperges
2 tilapiafilets of kabeljauwfilets
2 tl tomatentapenade
2 plakken parmaham
125 ml crème fraîche

Verwarm de oven voor op 225C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en verdeel ze over de bakplaat.
Meng de aardappelblokjes met 3 el olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.
Snijd het kapje van de knoflookbol en zet de bol tussen de aardappelen.
Rooster het geheel 40 minuten in de oven.
Breek ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd ze schuin doormidden.
Schep de rest van de olie erdoor.
Dep de vis droog, bestrijk met de tapenade en wikkel elk stukje vis in een plakje parmaham.
Neem de aardappelblokjes na 20 minuten uit de oven en houd de knoflook apart.
Schep de aardappelen om met de asperges en leg de visfilets er bovenop.
Zet weer in de oven voor de laatste 20 minuten.
Knijp de gepofte knoflookteentjes uit de vliesjes en snijd ze fijn.
Meng met de crème fraîche en serveer bij het aardappel-aspergemengsel.

En natuurlijk weer een glas witte wijn!


Reacties

  1. Fijn recept! Al het zoveelste recept van je blog dat wij met veel plezier gegeten hebben. :-) Arja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna 4jaar na het posten vind ik jou recept. Ik heb zojuist mijn vinger er bijna bij opgegeten. Erg lekker maar ook erg verantwoord maaltje. Bedankt voor de inspiratie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...