De kookbladen staan vol met witte- en groene aspergerecepten. Ik ben in vier supermarkten geweest op zoek naar groene exemplaren, waaronder de Albert Heijn. Dit gerecht komt namelijk uit de Allerhande, dus je zou verwachten dat je ze daar kunt kopen. Ik zal wel naar een grotere vestiging hebben moeten gaan. Maar gelukkig hebben we hier de Lindenhoff, waar ik prachtige groene asperges heb gevonden.
De zoektocht was zeer zeker de moeite waard! Een heerlijk gerecht en supermakkelijk, de asperges en aardappelen hoef je zelfs niet eens te schillen. En bijkomend voordeel: weinig afwas.....
500 gr aardappelen, schoon geboend
4 el olijfolie
1 bol verse knoflook
350 gr groene asperges
2 tilapiafilets of kabeljauwfilets
2 tl tomatentapenade
2 plakken parmaham
125 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 225C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en verdeel ze over de bakplaat.
Meng de aardappelblokjes met 3 el olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.
Snijd het kapje van de knoflookbol en zet de bol tussen de aardappelen.
Rooster het geheel 40 minuten in de oven.
Breek ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd ze schuin doormidden.
Schep de rest van de olie erdoor.
Dep de vis droog, bestrijk met de tapenade en wikkel elk stukje vis in een plakje parmaham.
Neem de aardappelblokjes na 20 minuten uit de oven en houd de knoflook apart.
Schep de aardappelen om met de asperges en leg de visfilets er bovenop.
Zet weer in de oven voor de laatste 20 minuten.
Knijp de gepofte knoflookteentjes uit de vliesjes en snijd ze fijn.
Meng met de crème fraîche en serveer bij het aardappel-aspergemengsel.
En natuurlijk weer een glas witte wijn!
De zoektocht was zeer zeker de moeite waard! Een heerlijk gerecht en supermakkelijk, de asperges en aardappelen hoef je zelfs niet eens te schillen. En bijkomend voordeel: weinig afwas.....
500 gr aardappelen, schoon geboend
4 el olijfolie
1 bol verse knoflook
350 gr groene asperges
2 tilapiafilets of kabeljauwfilets
2 tl tomatentapenade
2 plakken parmaham
125 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 225C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en verdeel ze over de bakplaat.
Meng de aardappelblokjes met 3 el olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.
Snijd het kapje van de knoflookbol en zet de bol tussen de aardappelen.
Rooster het geheel 40 minuten in de oven.
Breek ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd ze schuin doormidden.
Schep de rest van de olie erdoor.
Dep de vis droog, bestrijk met de tapenade en wikkel elk stukje vis in een plakje parmaham.
Neem de aardappelblokjes na 20 minuten uit de oven en houd de knoflook apart.
Schep de aardappelen om met de asperges en leg de visfilets er bovenop.
Zet weer in de oven voor de laatste 20 minuten.
Knijp de gepofte knoflookteentjes uit de vliesjes en snijd ze fijn.
Meng met de crème fraîche en serveer bij het aardappel-aspergemengsel.
En natuurlijk weer een glas witte wijn!
Fijn recept! Al het zoveelste recept van je blog dat wij met veel plezier gegeten hebben. :-) Arja
BeantwoordenVerwijderenMooi zo!
VerwijderenBijna 4jaar na het posten vind ik jou recept. Ik heb zojuist mijn vinger er bijna bij opgegeten. Erg lekker maar ook erg verantwoord maaltje. Bedankt voor de inspiratie
BeantwoordenVerwijderen