Een zonnig, kleurijk gerecht. Het is ook lekker licht, dus ideaal als je nog bijvoorbeeld wilt gaan sporten. De basis van dit recept komt uit het blaadje van de Dirk, maar ik heb er het een en ander aan veranderd. En zo vonden wij het erg lekker!
2 kipfilets
150 gr sugarsnaps
100 gr taugé
250 gr geraspte waspeen, in de lengte in kwarten gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 el oestersaus
1 tl fijngehakte, verse gember
3 el wokolie
1,5 kopje rijst
2 lente-ui in ringen
Teriyaki
2 el sherry
2 el witte wijnazijn
4 el Japanse sojasaus
4 el water
2 el bruine suiker
1 teen knoflook, in vieren
4 dunne plakjes verse gember
Verwarm de oven met een ovenschaal erin voor op 120C.
Doe alle ingrediënten voor de teriyaki in een steelpannetje en laat op hoog vuur in 3 minuten iets inkoken.
Breng een flinke pan water aan de kook.
Kook de worteltjes 3 minuten, schep uit het water en spoel af met koud water.
Kook de sugarsnaps 2 minuten, schep uit het water en spoel af met koud water.
Kook de rijst in hetzelfde water in 10 minuten gaar.
Snijd ondertussen de kipfilet in de lengte door en smeer de filets in met de teriyaki.
Verhit in een wok 1 el olie en bak de kip 1 à 2 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Leg de kip in de ovenschaal en bestrijk nogmaals met de saus.
Zet de schaal 10 minuten in de oven tot de kip gaar is.
Bestrijk halverwege nog een keer met de saus.
Verhit de rest van de wokolie in de wok en roerbak de wortels en sugarsnaps 2 à 3 minuten.
Voeg de taugé, oestersaus, knoflook en gember toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
Schep de rijst en lente-ui erdoor en roerbak nog 1 minuutje.
Breng op smaak met zout.
Verdeel de rijst met groenten over 2 borden en leg de kipfilets er bovenop.
2 kipfilets
150 gr sugarsnaps
100 gr taugé
250 gr geraspte waspeen, in de lengte in kwarten gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 el oestersaus
1 tl fijngehakte, verse gember
3 el wokolie
1,5 kopje rijst
2 lente-ui in ringen
Teriyaki
2 el sherry
2 el witte wijnazijn
4 el Japanse sojasaus
4 el water
2 el bruine suiker
1 teen knoflook, in vieren
4 dunne plakjes verse gember
Verwarm de oven met een ovenschaal erin voor op 120C.
Doe alle ingrediënten voor de teriyaki in een steelpannetje en laat op hoog vuur in 3 minuten iets inkoken.
Breng een flinke pan water aan de kook.
Kook de worteltjes 3 minuten, schep uit het water en spoel af met koud water.
Kook de sugarsnaps 2 minuten, schep uit het water en spoel af met koud water.
Kook de rijst in hetzelfde water in 10 minuten gaar.
Snijd ondertussen de kipfilet in de lengte door en smeer de filets in met de teriyaki.
Verhit in een wok 1 el olie en bak de kip 1 à 2 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Leg de kip in de ovenschaal en bestrijk nogmaals met de saus.
Zet de schaal 10 minuten in de oven tot de kip gaar is.
Bestrijk halverwege nog een keer met de saus.
Verhit de rest van de wokolie in de wok en roerbak de wortels en sugarsnaps 2 à 3 minuten.
Voeg de taugé, oestersaus, knoflook en gember toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
Schep de rijst en lente-ui erdoor en roerbak nog 1 minuutje.
Breng op smaak met zout.
Verdeel de rijst met groenten over 2 borden en leg de kipfilets er bovenop.
Reacties
Een reactie posten