vrijdag 31 oktober 2014

Bloemkoolsoep

Morgen is het 1 november en worden er temperaturen van rond de 19 graden voorspeld. Het blijft gewoon zomer! Maar mocht het toch nog eens een keertje koud worden deze winter, dan is deze vegetarische bloemkoolsoep van Jamie Oliver een aanrader.
Met een stuk stokbrood erbij heb je een lekkere maaltijd.



Voor 3 tot 4 personen:

1 el olijfolie
400 gr bloemkool, grof gehakt
1 wortel, in plakjes
1 stengel bleekselderij, in ringen
2 teentjes knoflook, grof gehakt
1 ui, grof gesneden
100 gr geraspte jong belegen kaas
1 bouillonblokje
halve tl mosterdpoeder
peper, zout en nootmuskaat

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de bleekselderij, ui, wortel, bloemkool en knoflook ongeveer 10 minuten tot de ui licht verkleurd is en de wortel zacht is.
Schenk 900 ml heet water bij de groenten en voeg het bouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en roer de kaas door de soep.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.

Je kunt eventueel wat bloemkool achterhouden en dat pas toevoegen als de soep gepureerd is, zodat je nog wat 'beet' in de soep hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten