Ik ben niet zo'n visliefhebber, maar zou dat wel willen zijn omdat er zoveel gerechten zijn met vis die er zo mooi uitzien. En het is gezond. Dus zo af en toe proberen we gewoon wat, zoals deze victoriabaars uit de Hallo Jumbo. En het was erg lekker!! Dat gaat dus al de goede kant op. Het enige probleem was de bereiding. Volgens het recept doe je alles in een schaal en dan 20 minuten op 175 graden in de oven. Nou, na 20 minuten begon het geheel net een beetje warm te worden, maar nog lang niet gaar terwijl de oven echt goed stond ingesteld. Daarom heb ik alles in de wok gedaan en dat leverde een prima maaltijd op. Lekker met rijst.
2 tl sesamzaad
1 zak oosterse wokgroenten à 400 gr
1 rode paprika in reepjes
350 gr victoriabaarsfilet in blokjes van 3 cm
50 ml marinade oriëntaalse specerijen (koeling Jumbo)
75 ml Kikkoman sojasaus
2 el sesamolie
1 el limoensap
2 el wokolie
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
Meng de blokjes vis met de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
Schenk de sojasaus, sesamolie en limoensap bij de groenten in de wok.
Voeg de vis toe en laat voorzichtig omscheppend gaar worden.
Strooi de sesamzaadjes over de vis en groenten en serveer met rijst.
2 tl sesamzaad
1 zak oosterse wokgroenten à 400 gr
1 rode paprika in reepjes
350 gr victoriabaarsfilet in blokjes van 3 cm
50 ml marinade oriëntaalse specerijen (koeling Jumbo)
75 ml Kikkoman sojasaus
2 el sesamolie
1 el limoensap
2 el wokolie
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
Meng de blokjes vis met de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
Schenk de sojasaus, sesamolie en limoensap bij de groenten in de wok.
Voeg de vis toe en laat voorzichtig omscheppend gaar worden.
Strooi de sesamzaadjes over de vis en groenten en serveer met rijst.
Reacties
Een reactie posten