Weer een recept van de Hairy Bikers op dieet! Alleen hebben wij met z'n tweeën dit recept voor vier personen gegeten. Maar aangezien wij niet op dieet zijn, is dat dan weer niet zo erg.....
Lekker met pandanrijst en wat frisse komkommer.
2 halve kipfilets, in stukken van ongeveer 5 cm
1 groene paprika, in stukken 3 cm
1 gele paprika, in stukken 3 cm
20 gr verse gember, fijngesneden
2 middelgrote uien, in grove stukken
4 teentje knoflook, geperst
2 tl kerriepoeder
2 tl garam masala
halve tl chilipoeder
1 el zonnebloemolie
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
600 ml kippenbouillon van 1 bouillonblokje
1 el suiker
1 el maizena
2 el koud water
zout en peper
eventueel koriander
Doe de ui, gember, knoflook, kerrie, garam masala en chilipoeder in een keukenmachine en hak tot een fijne puree.
(of doe alles in een vijzel en stamp fijn)
Verhit de olie in een pan en bak de gekruide uienpuree 10 minuten op laag vuur.
Doe de tomaten erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de kip en de paprika toe en kook 2 minuten.
Giet de kippenbouillon erbij en de suiker, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
Roer de maizena met het water tot een papje en voeg al roerende toe aan de curry.
Laat 2 -3 minuten koken tot de curry gebonden is.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel koriander.
Lekker met pandanrijst en wat frisse komkommer.
2 halve kipfilets, in stukken van ongeveer 5 cm
1 groene paprika, in stukken 3 cm
1 gele paprika, in stukken 3 cm
20 gr verse gember, fijngesneden
2 middelgrote uien, in grove stukken
4 teentje knoflook, geperst
2 tl kerriepoeder
2 tl garam masala
halve tl chilipoeder
1 el zonnebloemolie
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
600 ml kippenbouillon van 1 bouillonblokje
1 el suiker
1 el maizena
2 el koud water
zout en peper
eventueel koriander
Doe de ui, gember, knoflook, kerrie, garam masala en chilipoeder in een keukenmachine en hak tot een fijne puree.
(of doe alles in een vijzel en stamp fijn)
Verhit de olie in een pan en bak de gekruide uienpuree 10 minuten op laag vuur.
Doe de tomaten erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de kip en de paprika toe en kook 2 minuten.
Giet de kippenbouillon erbij en de suiker, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
Roer de maizena met het water tot een papje en voeg al roerende toe aan de curry.
Laat 2 -3 minuten koken tot de curry gebonden is.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel koriander.
Reacties
Een reactie posten