Gisteren hield ik na het maken van een dessert 3 eiwitten over. Zonde natuurlijk om weg te gooien, dus ben ik even gaan speuren op internet en kwam terecht op Sim Kookt. Simone kookt en fotografeert heel veel lekkere dingen (en heeft een wishlist van kookboeken die ik zo zou kunnen kopiëren ;-)) Daar vond ik deze meringues van de populaire Ottolenghi. Ik had nog nooit op deze manier meringues gemaakt, maar het ging eigenlijk heel erg makkelijk en het resultaat mag er wezen!
Voor 8 - 9 stuks
3 eiwitten (ongeveer 100 gram)
130 gr kristalsuiker
70 gr rietsuiker
1/4 tl kaneel
15 gr pistachenoten, fijngehakt
Verhit de oven voor op 110C.
Breng een middelgrote pan met een bodem water aan de kook.
Doe de eiwitten met de suikers in een kom die in de pan past, zonder dat de bodem van de kom het water raakt.
Zet de kom 10 minuten in de pan en roer af en toe tot het geheel ongeveer 40 graden is en de suiker is opgelost.
Giet het mengsel in de kom van een keukenmachine en klop met de garde op hoge snelheid.
Na 8 minuten is de meringue afgekoeld en is het schuim stevig, glanzend en blijven de pieken staan.
Spatel de kaneel door het schuim.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep met 2 lepels hoopjes schuim op de bakplaat.
Bestrooi met de gehakte pistachenootjes.
Zet de bakplaat 1,5 tot 2 uur in de oven om te drogen.
Steek een spies in een meringue om te kijken of ze klaar zijn.
De onderkant moet droog zijn en van binnen nog een beetje zacht.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
Voor 8 - 9 stuks
3 eiwitten (ongeveer 100 gram)
130 gr kristalsuiker
70 gr rietsuiker
1/4 tl kaneel
15 gr pistachenoten, fijngehakt
Verhit de oven voor op 110C.
Breng een middelgrote pan met een bodem water aan de kook.
Doe de eiwitten met de suikers in een kom die in de pan past, zonder dat de bodem van de kom het water raakt.
Zet de kom 10 minuten in de pan en roer af en toe tot het geheel ongeveer 40 graden is en de suiker is opgelost.
Giet het mengsel in de kom van een keukenmachine en klop met de garde op hoge snelheid.
Na 8 minuten is de meringue afgekoeld en is het schuim stevig, glanzend en blijven de pieken staan.
Spatel de kaneel door het schuim.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep met 2 lepels hoopjes schuim op de bakplaat.
Bestrooi met de gehakte pistachenootjes.
Zet de bakplaat 1,5 tot 2 uur in de oven om te drogen.
Steek een spies in een meringue om te kijken of ze klaar zijn.
De onderkant moet droog zijn en van binnen nog een beetje zacht.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
Reacties
Een reactie posten