Gisteren schreef ik al over lekkere herfstgerechten. Deze risotto -ook uit de Plusfolder- past hier heel goed bij.
Het donkere bier, de paddenstoelen en het spek maken het tot een echt lekker bordje comfort food, dat je het liefst bij de open haard zou opeten.
4 el olijfolie
1 ui fijngesnipperd
100 gr ontbijkspekreepjes
250 gr gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in plakjes
250 gr risottorijst
half flesje Westmalle Tripel
ca. 600 ml hete vleesbouillon van een tablet
6 salieblaadjes
1 el boter
Parmezaanse kaas
Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui 5 minuten, zonder te kleuren.
Voeg de spekreepjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak deze op hoge stand een minuut.
Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen.
Blus af met het bier en laat dit op hoge stand inkoken tot het schuim is verdwenen.
Zet het vuur laag en voeg daarna telkens een pollepel bouillon toe.
Doe pas de volgende schep erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en frituur de salieblaadjes kort zonder te verkleuren.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Neem de pan risotto van het vuur en roer de boter erdoor.
Dek de pan af en laat de risotto 5 minuten rusten.
Serveer de risotto met de salie en Parmezaanse kaas.
Het donkere bier, de paddenstoelen en het spek maken het tot een echt lekker bordje comfort food, dat je het liefst bij de open haard zou opeten.
4 el olijfolie
1 ui fijngesnipperd
100 gr ontbijkspekreepjes
250 gr gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in plakjes
250 gr risottorijst
half flesje Westmalle Tripel
ca. 600 ml hete vleesbouillon van een tablet
6 salieblaadjes
1 el boter
Parmezaanse kaas
Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui 5 minuten, zonder te kleuren.
Voeg de spekreepjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak deze op hoge stand een minuut.
Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen.
Blus af met het bier en laat dit op hoge stand inkoken tot het schuim is verdwenen.
Zet het vuur laag en voeg daarna telkens een pollepel bouillon toe.
Doe pas de volgende schep erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en frituur de salieblaadjes kort zonder te verkleuren.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Neem de pan risotto van het vuur en roer de boter erdoor.
Dek de pan af en laat de risotto 5 minuten rusten.
Serveer de risotto met de salie en Parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten