De bladeren verkleuren en vallen van de bomen en dan krijg ik zin in van die typische herfstgerechten. Dit keer een appel-jachtschotel uit de Allerhande van oktober 2011. Een beetje aangepast en voor 2 à 3 personen.
300 gr rundergehakt
1 prei, in ringen
1 flinke ui, gesnipperd
250 gr kastanjechampignons in plakjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 el worchestershiresauce
2 tl tijm
650 gr aardappelen
scheut melk
klontje boter
3 elstar appels
Verwarm de oven op 200C.
Kook de aardappelen en stamp ze met de melk en boter tot een grove puree.
Bak het gehakt met een klontje boter in 5 minuten rul.
Voeg de ui, prei en champignons toe en bak dit 4 minuten.
Voeg de tomatenpuree, worchestershiresauce en tijm toe en bak nog 2 minuten.
Schep het groente-gehaktmengsel in een ovenschaal.
Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Meng dit door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
Schep de puree over het gehakt.
Boor met een appelboor het klokhuis uit de laatste appel en snij de appel ongeschild in zo dun mogelijke plakjes.
Verdeel de plakjes over de puree.
Bak in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten