Een gerecht dat er prachtig uitziet en nog lekker is ook! Het komt uit de Delicious van november 2011. Het oorspronkelijke recept is voor 4 personen, dus ik heb het gehalveerd. Maar dan nog was het vrij veel, daarom hieronder het aangepaste recept waarvan ik denk dat wij daar de volgende keer genoeg aan hebben.
200 gr rundergehakt
1 sjalotje, gensipperd
1 teentje knoflook
3/4 el tomatenpuree
1 el fijngehakte peterselie
1/2 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
1 oud sneetje witbrood, zonder korst, fijngemalen
paneermeel
1 tl worchestershiresaus
1 paddenstoelenbouillonblokje, verkruimeld
1 ei, losgeklopt
3 el grove mosterd
4 velletjes bladerdeeg, ontdooid
4 plakjes schwarzwalder schinken
125 gr crème fraîche
geroerbakte spinazie.
roasted potatoes
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng gehakt, sjalot, knoflook, tomatenpuree, kruiden, broodkruim, worchestershiresaus, bouillonblokje, iets minder dan de helft van het ei en 1 flinke el mosterd in een kom doorelkaar en voeg nog wat zout en peper toe.
Verdeel het gehakt in 2 porties en vorm ze tot dikke rollen.
Leg 1,5 plakje bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vel ter breedte van de gehaktrollen.
Doe dit nog een keer.
Beleg ieder deegvel met 2 plakken schwarzwalder schinken en bestrooi met paneermeel.
Leg de gehaktrollen op het deeg en vouw het deeg over de rol.
Leg de rollen met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Snijd van de rest van het deeg repen en leg deze kruislings over de rollen.
Bestrijk met het restje ei.
Bak in 25 - 30 minuten in de oven goudbruin.
Meng de rest van de mosterd met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de Wellingtons met de mosterd-crème fraîche, spinazie en roasted potatoes.
Reacties
Een reactie posten