Doorgaan naar hoofdcontent

Wellingtons met mosterd-crème-fraîche


Een gerecht dat er prachtig uitziet en nog lekker is ook! Het komt uit de Delicious van november 2011. Het oorspronkelijke recept is voor 4 personen, dus ik heb het gehalveerd. Maar dan nog was het vrij veel, daarom hieronder het aangepaste recept waarvan ik denk dat wij daar de volgende keer genoeg aan hebben.

200 gr rundergehakt
1 sjalotje, gensipperd
1 teentje knoflook
3/4 el tomatenpuree
1 el fijngehakte peterselie
1/2 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
1 oud sneetje witbrood, zonder korst, fijngemalen
paneermeel
1 tl worchestershiresaus
1 paddenstoelenbouillonblokje, verkruimeld
1 ei, losgeklopt
3 el grove mosterd
4 velletjes bladerdeeg, ontdooid
4 plakjes schwarzwalder schinken
125 gr crème fraîche
geroerbakte spinazie.
roasted potatoes

Verwarm de oven voor op 200C.
Meng gehakt, sjalot, knoflook, tomatenpuree, kruiden, broodkruim, worchestershiresaus, bouillonblokje, iets minder dan de helft van het ei en 1 flinke el mosterd in een kom doorelkaar en voeg nog wat zout en peper toe.
Verdeel het gehakt in 2 porties en vorm ze tot dikke rollen.
Leg 1,5 plakje bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vel ter breedte van de gehaktrollen.
Doe dit nog een keer.
Beleg ieder deegvel met 2 plakken schwarzwalder schinken en bestrooi met paneermeel.
Leg de gehaktrollen op het deeg en vouw het deeg over de rol.
Leg de rollen met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Snijd van de rest van het deeg repen en leg deze kruislings over de rollen.
Bestrijk met het restje ei.
Bak in 25 - 30 minuten in de oven goudbruin.
Meng de rest van de mosterd met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de Wellingtons met de mosterd-crème fraîche, spinazie en roasted potatoes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.