Een lekkere Zuid-Afrikaanse schotel, die ook makkelijk van te voren klaar te maken is zodat je hem de volgende dag alleen maar hoeft op te warmen.
2 sneetjes bruin brood zonder korst
200 ml halfvolle melk
1 grote ui, gesnipperd
400 gr rundergehakt
halve el kerriepoeder
scheutje gembersiroop
1 el jam
30 gr rozijnen
half pakje Engelse ossenstaartsoep
1 ei
halve el mosterd
halve tl kurkuma
Verwarm de oven voor op 180C.
Week de sneetjes brood in 75 ml melk.
Fruit de ui 5 minuten.
Voeg gehakt, uitgeknepen brood, kerriepoeder, gembersiroop bij de ui en bak tot het gehakt bijna gaar is.
Doe de jam en rozijnen erbij, roer door en voeg de ossenstaartsoep toe.
Laat ongeveer 5 minuten garen.
Klop het ei met de rest van de melk, de mosterd en de kurkuma.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de helft van het mengsel bij het gehakt en roer goed door.
Doe het gehakt in een ovenschaal en schenk de rest van het eimengsel over het gehakt.
Bak de boboti 45 minuten in het midden van de oven.
Serveer de boboti met rijst, zoete chilisaus en een tomatensalade. (Helaas zijn de tomaten vandaag op, dus nu alleen met rijst en chilisaus)
Als je de boboti de volgende dag wilt eten, laat hem dan afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm het gerecht de volgende dag 30 minuten in een oven van 180C.
Dek eventueel af met aluminiumfolie als de boboti te bruin dreigt te worden.
Reacties
Een reactie posten