Doorgaan naar hoofdcontent

Barbecue


Het is oktober, maar het lijkt wel zomer. Prima weer dus om nog een keer de barbecue aan te steken!
Ik reken altijd 3 stuks vlees en 1 maiskolf per persoon en daarnaast maak ik nog 2 salades. Dit keer stond het volgende op tafel:

Pittige speklapspiesen
2 speklapjes
beetje citroensap uit een flesje
1 teen knoflook
1 tl sambal oelek
2 el zoete ketjap
1 ui
125 gr champignons

Snijd elke speklap in 5 stukken.
Maak een marinade van de citroensap, knoflook, sambal en ketjap en laat het vlees daar minimaal 2 uur in marineren.
Snijd de ui en parten.
Steek het vlees, de uien en champignons om en om aan de grote barbecuespiesen.
Rooster de spiesen op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten gaar.

Gemarineerde varkensspiesjes
125 ml cola
2 el sojasaus
25 ml ketchup
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
tabasco
1 varkenshaasje

Breng de cola aan de kook en laat ongeveer 15 minuten inkoken tot je een beetje stroperige saus overhoudt.
Maak een marinade van de sojasaus, ketchup, knoflook en cola.
Breng op smaak met tabasco en roer de olie erdoor.
Snijd het vlees in grote vierkante stukken en laat minimaal 30 minuten marineren in de marinade.
Rijg het vlees aan spiesen en leg ze ongeveer 6 minuten op de barbecue.

Gemarineerde biefstuk
halve el sambal oelek
1 el witte wijnazijn
1 el gembersiroop
2 biefstukjes

Meng de sambal, azijn en siroop en bestrijk de biefstuk met dit mengsel.
Laat minimaal 30 minuten intrekken.
Grill de biefstukjes ongeveer 6 minuten op de barbecue.

Maiskolf
2 maiskolven
8 plakjes ontbijtspek
zoete chilisaus

Snijd de onderkant van de kolven en verwijder het schutblad en draden.
Kook de kolven 15 minuten in een pan ruim kokend water.
Laat iets afkoelen en bestrijk de kolven met de chilisaus en pak de kolf in met plakjes ontbijtspek.
Rooster de kolven ongeveer 5 minuten op de barbecue.

Tomatensalade
4 à 5 tomaten, in stukjes
1 rode ui, gesnipperd
handvol gehakte verse kruiden, bv basilicum, peterselie, bieslook, oregano
3 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
scheutje balsamico-azijn
olijfolie

Meng de tomaten, ui en kruiden en breng op smaak met balsamico en de olijfolie.

Spinaziesalade
2 el zachte mosterd
1 el witte balsamico-azijn
5 el olijfolie
3 sneetjes oud brood
kruidenboter
25 gr pijnboompitten
300 gr spinazie
2 bosuitjes, in ringetjes

Maak een dressing van de mosterd, azijn en olie.
Bestrijk de boterhammen aan beide kanten met de kruidenboter en scheur ze in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze op een bord.
Bak de broodstukjes al omscheppend bruin.
Meng de spinazie met de bosui en dressing.
Strooi de croutons en pijnboompitten over de salade.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.