Recept uit Delicious oktober 2011. Ik heb alle benodigdheden gehalveerd en het taartje gebakken in een springvorm van 15 cm doorsnede.
50 gr boter op kamertemperatuur in kleine stukjes
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr suiker
1,5 ei
half vanillestokje, opengespleten en zaadjes eruit geschraapt
1 tl citroenrasp uit een potje
70 ml melk
20 gr pijnboompitten
20 gr rozijnen
1 peer, geschild en in partjes
25 gr gehakte pure chocolade
kaneelijs of crème fraîche
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
Klop meel, suiker, eieren, vanillezaadjes en citroenrasp door elkaar.
Schenk de melk erbij en roer het mengsel glad.
Voeg pijnboompitten en rozijnen toe en roer goed.
Klop de boter erdoor.
Schenk het mengsel in de vorm en verdeel de peer over de taart. Duw de peer een beetje in het beslag.
Bestrooi met de chocolade en bak de taart 25 - 35 min. in de oven.
Serveer met kaneelijs of crème fraîche.
Reacties
Een reactie posten