Een heerlijk licht gerecht. Ik heb het geserveerd met knoflookaardappeltjes en wortel met bosui uit de oven. Een glas chardonnay erbij en je hebt een feestelijke maaltijd.
2 enkele kipfilet
halve el slagroom
1 sjalotje, gesnipperd
1 bospeen, geschild en in zeer kleine blokjes
25 gr diepvriesdoperwten
1 bosuitje, gewassen en in dunne ringetjes
halve el gedroogde dragon
75 ml zure room
halve el mosterd
1 el bieslook, gesnipperd
zout en peper
Verwarm de oven voor op 160C.
Vermaal de haasjes van de kipfilet met de room zeer fijn en breng op smaak met zout en peper.
Snij de filets horizontaal in tot er een kleine opening ontstaat waar de vulling in kan.
Verwarm een beetje olijfolie en fruit de sjalotjes tot ze glazig zien.
Voeg de wortelblokjes toe en fruit een minuutje mee.
Voeg de doperwten, bosui en dragon toe en roer alles nog een minuut om.
Voeg de groente toe aan het kipgehakt en roer alles goed door.
Vul de kipfilets met dit mengsel, eventueel met een spuitzak.
Roer de zure room met de mosterd en bieslook tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
Rol de filets in een stuk bakpapier en leg ze in een braadslede.
Bak de pakketjes in 25 à 30 minuten gaat.
Neem de filets uit het papier en snij in dikke plakken.
Serveer met de saus.
Knoflookaardappels
2 middelgrote aardappels per persoon
6 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
2 tl chilipoeder
Verwarm de oven voor op 200C.
Boen de aardappelen schoon en sij ze elke 3 millimeter in tot op een centimeter van de onderkant.
Pers de knoflook uit boven de olijfolie en roer de chilipoeder erdoor.
Bestrijk de aardappelen royaal met de olie.
Leg ze in een ovenschaal en bak ze 45 min in de oven goudbruin en gaar.
Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel.
Tijdens het bakken gaan de aardappelen en beetje openstaan.
Worteltjes met bosui uit de oven
1 bos bospeen
1 bos lente-ui
2 tenen knoflook
olijfolie
grof zeezout
Schil de wortels en snij ze eventueel doormidden als ze dik zijn.
Was de lente-ui en snij ze in 3 stukken.
Meng de groente in een ovenschaal.
Schenk er ruim olijfolie over.
Pers de knoflook uit boven de groenten.
Bestrooi met grof zeezout.
Hussel het geheel door en bak 20 minuten in de oven op 200C.
Reacties
Een reactie posten