Doorgaan naar hoofdcontent

Kipfilet 'en papillotte' met knoflookaardappeltjes en worteltjes uit de oven


Een heerlijk licht gerecht. Ik heb het geserveerd met knoflookaardappeltjes en wortel met bosui uit de oven. Een glas chardonnay erbij en je hebt een feestelijke maaltijd.

2 enkele kipfilet
halve el slagroom
1 sjalotje, gesnipperd
1 bospeen, geschild en in zeer kleine blokjes
25 gr diepvriesdoperwten
1 bosuitje, gewassen en in dunne ringetjes
halve el gedroogde dragon
75 ml zure room
halve el mosterd
1 el bieslook, gesnipperd
zout en peper

Verwarm de oven voor op 160C.
Vermaal de haasjes van de kipfilet met de room zeer fijn en breng op smaak met zout en peper.
Snij de filets horizontaal in tot er een kleine opening ontstaat waar de vulling in kan.
Verwarm een beetje olijfolie en fruit de sjalotjes tot ze glazig zien.
Voeg de wortelblokjes toe en fruit een minuutje mee.
Voeg de doperwten, bosui en dragon toe en roer alles nog een minuut om.
Voeg de groente toe aan het kipgehakt en roer alles goed door.
Vul de kipfilets met dit mengsel, eventueel met een spuitzak.
Roer de zure room met de mosterd en bieslook tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
Rol de filets in een stuk bakpapier en leg ze in een braadslede.
Bak de pakketjes in 25 à 30 minuten gaat.
Neem de filets uit het papier en snij in dikke plakken.
Serveer met de saus.

Knoflookaardappels
2 middelgrote aardappels per persoon
6 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
2 tl chilipoeder

Verwarm de oven voor op 200C.
Boen de aardappelen schoon en sij ze elke 3 millimeter in tot op een centimeter van de onderkant.
Pers de knoflook uit boven de olijfolie en roer de chilipoeder erdoor.
Bestrijk de aardappelen royaal met de olie.
Leg ze in een ovenschaal en bak ze 45 min in de oven goudbruin en gaar.
Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel.
Tijdens het bakken gaan de aardappelen en beetje openstaan.

Worteltjes met bosui uit de oven
1 bos bospeen
1 bos lente-ui
2 tenen knoflook
olijfolie
grof zeezout

Schil de wortels en snij ze eventueel doormidden als ze dik zijn.
Was de lente-ui en snij ze in 3 stukken.
Meng de groente in een ovenschaal.
Schenk er ruim olijfolie over.
Pers de knoflook uit boven de groenten.
Bestrooi met grof zeezout.
Hussel het geheel door en bak 20 minuten in de oven op 200C.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...