Een lekkere maaltijdsalade om koud te eten, maar je kunt hem eventueel ook opwarmen en dan is het een heerlijke warme noedelschotel.
2 ons gehakt
1 rode ui, fijngesneden
1 rode peper, ontdaan van zaadjes en fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
losgeklopt eitje, of een halve hoeveelheid bij een groot ei
paneermeel
handje fijngesneden koriander
250 gr noedels of Chinese eiermie
wokolie
3 el ketjap manis
1 el oestersaus
cashewnoten
1 paksoi in kleine reepjes
Meng het gehakt met de ui, knoflook, peper, ei, helft van de koriander.
Voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om een stevig mengsel te krijgen.
Draai balletjes van het gehakt en laat 30 min opstijven in de koelkast.
Verhit wokolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg de ketjap, oestersaus en 3 el water toe en laat de balletjes in ongeveer 5 minuten gaar worden op laag vuur.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud water.
Meng de paksoi, mie en de rest van koriander en verdeel over de borden.
Verdeel de balletjes met de saus over de mie en bestrooi met de cashewnoten.
Reacties
Een reactie posten